Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου: Η ατζέντα των συνομιλιών

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Κόμπος. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνέρχεται στις Βρυξέλλες στις 18 Μαρτίου 2024, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που μεταδίδει το ΓΤΠ, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κόμπος θα έχει επαφές με ομολόγους του.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στο ΣΕΥ θα είναι, όπως αναφέρεται, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας και οι εξελίξεις στη Λευκορωσία.

Κατά την έναρξη της συνόδου, οι υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν άτυπη ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Αντονι Μπλένκεν.

Επιπρόσθετα, υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων, οι υπουργοί θα προβούν σε ανασκόπηση θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα και άπτονται των εξωτερικών σχέσεων, με επίκεντρο την κατάσταση στο Νίγηρα και την Αϊτή, καθώς και τις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ο κ. Κόμπος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες την Κυριακή, 17 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεύτερη συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ολγκίν μέσα σε μια εβδομάδα: Αφήνει στην Κύπρο στενή της συνεργάτιδα που θα είναι «τα αυτιά και τα μάτια» της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: