Συναντήσεις στο Λονδίνο για το Κυπριακό θα έχει η Ολγκίν πριν έρθει στη Λευκωσία για νέες επαφές με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuellar. PHOTO Stavros Ioannides, PIO




Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ Στέφαν Ντουζαρίκ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα βρίσκεται στο Λονδίνο από τις 7 μέχρι 8 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Ντουζαρίκ μιλούσε κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα και στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα, ολοκληρώνοντας έτσι τις πρώτες επισκέψεις της στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Ο κ. Ντουζαρίκ ανέφερε επίσης ότι μετά το Λονδίνο η κ. Ολγκίν θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν «θα συνεχίσει επίσης τις επαφές της με ένα ευρύ φάσμα συνομιλητών, συνεχίζοντας να εστιάζει στο να ακούσει τις ανησυχίες και προσδοκίες των τοπικών φορέων», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Χριστοδουλίδης το ξεκαθαρίζει πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις: Δεν θα φέρω σχέδιο λύσης με το οποίο δεν θα συμφωνώ, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: