Συνάντηση Χριστοδουλίδη -Κουτσούμπα στην Κύπρο: Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, για μια πατρίδα ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. // PoR – Andreas Loukaides




Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, επισκέπτεται από σήμερα έως τις 31 Μαρτίου την Κύπρο.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετέχουν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ, η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής, και ο Παντελής Καλαβρέζος, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει επιπλέον ο Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Στη συζήτηση ανταλλάχθηκαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνάντησή μας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό, για μια πατρίδα ενιαία, ανεξάρτητη, ελεύθερη, για ένα κράτος -κι όχι δύο κράτη- με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Γιατί το κυπριακό πρόβλημα, είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώνονται τα 50 χρόνια από την τραγωδία της Κύπρου.

Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου υπάρχουν μεγάλοι ανταγωνισμοί, μεγάλες αντιθέσεις, με τεράστια οικονομικά προβλήματα στον λαό μας απ’ την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, με τους πολέμους να μαίνονται στην περιοχή μας, από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή. Επιβεβαιώσαμε την αλληλεγγύη μας ως ΚΚΕ στον κυπριακό λαό, αλλά και στους γειτονικούς λαούς, στο λαό της Παλαιστίνης που δολοφονείται βάναυσα από το κράτος του Ισραήλ και σε όλους τους λαούς της περιοχής και της Ευρώπης.

Στη μάχη για τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί, για να υπάρχει μια μεγαλύτερη συμπόρευση, έτσι ώστε να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την πατρίδα μας, για τους λαούς, για την Ευρώπη. Να στείλουμε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι μπορεί να υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση και να βρεθεί διέξοδος στα αδιέξοδα που βιώνει ο ελληνικός λαός».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε, επίσης, διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο μπροστά και στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Κύπρο, καθώς και ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό.

Οι επαφές με τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου συνεχίζονται αύριο με συναντήσεις με την πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο και τον γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η Κομματική Οργάνωση Κύπρου του ΚΚΕ στη Λευκωσία.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα   

Με παράλληλα και ασύμβατα αφηγήματα Χριστοδουλίδης και Τατάρ: Eνωτικός ο Πρόεδρος, διχαστικός και προκλητικός ο επικεφαλής του ψευδοκράτους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: