Συναγερμός αριθμός 1000 για αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο: Οι σειρήνες έχουν ηχήσει συνολικά για 1.165 ώρες και 26 λεπτά από την έναρξη του πολέμου

File photo: Εικόνα καταστροφής στο Κίεβο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. EPA/NUNO VEIGA




Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν σήμερα στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο σημερινός συναγερμός στο Κίεβο, κατά την 748η ημέρα του πολέμου, διήρκεσε 17 λεπτά. Από την έναρξη του πολέμου οι σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει συνολικά για 1.165 ώρες και 26 λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε «περισσότερες από 48 ημέρες ακατάπαυστου συναγερμού» ή «πάνω από ενάμιση μήνα παραμονής σε καταφύγιο», επεσήμανε ο Πόπκο.

Οι Ουκρανοί έχουν γίνει πιο σκληροί και πιο δυνατοί, υποστήριξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του πως θα νικήσουν.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κίεβο, Ουκρανία

Ο Ζελένσκι για την επίθεση στην Οδησσό: Πρέπει να είσαι ‘άρρωστος’ για να ρίχνεις πύραυλο μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Ελληνα πρωθυπουργό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: