Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με πυραύλους κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και drone: Τουλάχιστον 10 τραυματίες [video]

File Photo A handout picture made available by the National Police shows Ukrainian rescuers working on the site of an overnight drone attack on an administrative building in Kyiv region, Ukraine, 30 January 2024. EPA, NATIONAL POLICE OF UKRAINE HANDOUT




Πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε νωρίς σήμερα το πρωί η Ρωσία με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια κατοικιών και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ανακοίνωσαν δημοτικοί αξιωματούχοι, αν και η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε όλους τους πυραύλους.

Στην πρώτη ευρεία επίθεση των τελευταίων εβδομάδων εναντίον της πρωτεύουσας, χρησιμοποιήθηκαν τόσο βαλλιστικοί πύραυλοι όσο και πύραυλοι κρουζ, ανακοίνωσε ο Σέρχι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

«Έπειτα από μια παύση 44 ημερών, ο εχθρός εξαπέλυσε άλλη μια πυραυλική επίθεση εναντίον του Κιέβου», δήλωσε ο Πόπκο. «Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται σε διάφορα σημεία. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της πυραυλικής επίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην πόλη. Ένα 11χρονο κορίτσι είναι μεταξύ των δύο που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσαν δημοτικοί αξιωματούχοι.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε και τους 31 ρωσικούς πυραύλους που είχαν στόχο την πρωτεύουσα, δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Πόπκο δήλωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν στρατηγικά βομβαρδιστικά και εκτόξευσαν επίσης μερικούς πυραύλους από το έδαφός τους, ενώ έπειτα από περίπλοκους ελιγμούς σε γειτονικές περιφέρειες οι πύραυλοι στοχοθέτησαν την πόλη από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι αεροπορικοί συναγερμοί διάρκεσαν σχεδόν τρεις ώρες.

Ο Κλίτσκο δήλωσε ότι συντρίμμια πυραύλων έπληξαν κτίρια κατοικιών, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και έναν παιδικό σταθμό στην πόλη.

Οι ένοικοι ενός πολυώροφου κτυρίου στην κεντρική συνοικία Σεβτσένκιφσκι απομακρύνθηκαν αφού ένα από τα διαμερίσματα έπιασε φωτιά. Από την επίθεση έσπασαν επίσης υαλοπίνακες σε σπίτια στην περιοχή ενώ έπιασαν επίσης φωτιά ιδιωτικά οχήματα , δήλωσε ο Πόπκο.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως άκουσε κάπου δέκα εκρήξεις από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και μετά, καθώς και πυρά της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

 

 

Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, έπειτα από συναγερμό για επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας με πυραύλους και drones, διαπίστωσε

 

 

Ο δημοσιογράφος μετέδωσε

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε μέσω Telegram πως «συντρίμμια πυραύλων» κατέπεσαν σε συνοικίες της πόλης, ειδικά σε πολυκατοικίες και σε άλλα κτίρια, τονίζοντας πως τουλάχιστον ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας βρίσκεται στις φλόγες, όπως και «οχήματα».

Νωρίτερα, διαβεβαίωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα έχει αναλάβει δράση για να αποκρούσει την επιδρομή.

Ο πιο πρόσφατος ευρείας κλίμακας βομβαρδισμός της ουκρανικής πρωτεύουσας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχε επιχειρηθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ευρωεκλογές φέρνουν ανακατάξεις στην Ιταλία: Πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι στην κυβέρνηση- Τα δύο κεντροαριστερά κόμματα παλεύουν για την ηγεμονία στο χώρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: