Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές χωρίς σημαία και ύμνο στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι: Εφόσον δεν υποστηρίζουν ενεργά την εισβολή στην Ουκρανία

Η μασκότ των Ολυμπιακών αγώνων του 2024. EPA, TERESA SUAREZ




Οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ως ουδέτεροι, όπως επιβεβαίωσε σήμερα (6/3) η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF).

Η ITF ξεκαθάρισε ότι αθλητές/τριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα επιτρέπεται να εισέλθουν με «ατομική και ουδέτερη ιδιότητα» εάν πληρούν τις προϋποθέσεις επιλογής καθώς και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

«Η απόφαση της ITF ευθυγραμμίζεται με την πλειονότητα των Διεθνών Ομοσπονδιών (IF) όσον αφορά τους ατομικούς αγώνες και τους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Αγώνες του Παρισιού 2024 αυτό το καλοκαίρι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ITF.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 απαγορεύτηκε σε Ρώσους και Λευκορώσους να αγωνίζονται διεθνώς. Ωστόσο, το Μάρτιο του περασμένου έτους, η ΔΟΕ εξέδωσε μια σειρά συστάσεων προς τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες προκειμένου να επιτρέψουν στους αθλητές από αυτές τις χώρες να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Οι ουδέτεροι αθλητές θα αγωνιστούν χωρίς σημαίες, εμβλήματα ή ύμνους. Να σημειωθεί ότι οι αθλητές που υποστηρίζουν ενεργά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ούτε αυτοί που έχουν συμβληθεί με τον ρωσικό ή τον Λευκορωσικό στρατό.

Οι παίκτες του τένις αγωνίζονται ήδη στις διοργανώσεις ATP/WTA ως ουδέτεροι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: