Πήραν φωτιά τα κάρβουνα: Μια ατέλειωτη ψησταριά οι δρόμοι της Καλαμπάκας, ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο [video]

Καταστηματάρχες εστίασης ψήνουν κρέατα ανήμερα Τσικνοπέμπτης στο Ναύπλιο, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Την παράδοση της Τσικνοπέμπτης θα «τιμήσει» σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, καθώς θα το γιορτάσει στη Βαρβάκειο Αγορά, παρουσία του δημάρχου Χάρη Δούκα, ο οποίος θα την επισκεφτεί στη 1 το μεσημέρι.

Το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει από μουσική. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ τη μουσική σκυτάλη θα πάρουν στη συνέχεια (13:00) το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος.




Ακόμη, η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει στις 12:00 από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου.




Στα Μετέωρα

Με 5.000 σουβλάκια και λουκάνικα ο Δήμος Μετεώρων τσικνίζει στην Καλαμπάκα και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι έχουν γίνει μια μεγάλη ψησταριά. Από νωρίς το πρωί έχουν μπει οι φωτιές στις ψησταριές για να ψηθούν σουβλάκια και άλλα κρεατικά, τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Ο Δήμος Μετεώρων και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας έχουν προσφέρει, όπως ανακοινώθηκε, στους καταστηματάρχες περισσότερα από 5.000 σουβλάκια και λουκάνικα.

Ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος απευθύνει κάλεσμα σε όλους να επισκεφτούν τα Μετέωρα και να δοκιμάσουν τα ντόπια κρέατα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ελληνικός freddo και το… φραπόγαλο στους δέκα καλύτερους καφέδες του κόσμου: Η λίστα του παγκόσμιου οδηγού γευσιγνωσίας Taste Atlas

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: