Πυρά της φρεγάτας «Ύδρα» εναντίον δύο drones (UAVs) που απειλούσαν εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν [video]

FILE PHOTO: Η φρεγάτα ΥΔΡΑ κατά τον πλου της προς την Ερυθρά Θάλασσα. Στην εικόνα διακρίνονται ορισμένες από τις προσθήκες των νέων συστημάτων. Πηγή: Λογαριασμός Χ της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES.




Σε επιχείρηση για την προστασία ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν κοντά στην Υεμένη, συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης η ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ

Συγκεκριμένα η φρεγάδα ΥΔΡΑ έβαλε με πυροβόλο κατά δύο drones ((UAVs) παρέχοντας με αυτό τον τρόπο προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. Τα drones που απειλούσαν το πλοίο απομακρύνθηκαν.





Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ και η Γερμανική Hessen, οι δυο ευρωπαϊκές «ΑΣΠΙΔΕΣ», φρουροί του εμπορικού στόλου στον Κόλπο του Άντεν ως την «Πύλη των Δακρύων»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: