Οργή στον Κολωνό για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου από βαριές κατηγορίες στην υπόθεση της 12χρονης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους

FILE PHOTO Ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό προσέρχονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως, στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας.

Στον απόηχο αυτής της πρότασης οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μετρό Σεπόλια στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης (13/3) από συλλογικότητες και οργανώσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής, για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για την εμπορία ανθρώπων.

Γύρω στις 20:20 στη συμβολή της οδού Ξανθίππης και Δράμας σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα συμμετεχόντων στην πορεία πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ και έσπασαν τη τζαμαρία σε ένα σουβλατζίδικο παρακείμενο στο μαγαζί του Μίχου.

Η πορεία συνεχίζεται στην οδό Ελλησπόντου με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων.

Λύτρας: Αυτή πρόταση δε στέκει σε δικαστήριο 

Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό ο δικηγόρος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας.

«Η κ. εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη» είπε στο «Live News» του MEGA ο Απόστολος Λύτρας. «Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τo δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;» πρόσθεσε.




«Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος, καθηγήτρια του πανεπιστήμιου η κ. Θεμελή, εξετάστηκε η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος» πρόσθεσε και κατέληξε: «Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο».

Αντίδραση από το ΚΚΕ 

«Εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, την πρόταση της Εισαγγελέως στη δίκη για την 12χρονη από τον Κολωνό, που ζητά την αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο «να πέσει στα μαλακά» ο συγκεκριμένος δράστης «ξεπλένοντας», τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού.

Αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «αθωώνει» τους δράστες – τέρατα. Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη.

Επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων.

Με πληροφορίες από ertnews.gr/ MEGA  
Ελλάδα Αθήνα 

Υπόθεση Κολωνού: Ενοχή των 22 «πελατών» και της μητέρας της 12χρονης ζήτησε η εισαγγελέας* Απαλλάσσει τον Μίχο απο βιασμό και μαστροπεία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: