Υπόθεση Κολωνού: Ενοχή των 22 «πελατών» και της μητέρας της 12χρονης ζήτησε η εισαγγελέας* Απαλλάσσει τον Μίχο απο βιασμό και μαστροπεία…

FILE PHOΤΟ: Ο Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Για έναν κατηγορούμενο, πακιστανικής καταγωγής, η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια» στις καταθέσεις του. Ωστόσο δεν δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δεν γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Μίχος για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Όσον αφορά τον αποκαλούμενο “Μιχάλη” η εισαγγελική λειτουργός, που ζήτησε ενοχή του για μαστροπεία, φέρεται να τόνισε πως συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.




Νωρίτερα η εισαγγελλέας είχε ζητήσει την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό για τα αδικήματα
που κατηγορείται και συγκεκριμένα για:

  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας που αφορά τη διανομή υλικού της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους,
  • Διακεκριμένη μαστροπεία με την επιβαρυντική περίσταση ότι έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα την εισαγγελέα, η μητέρα εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Απαλλαγή Μίχου

Απαλλακτική ήταν σύμφωνα με πληροφορίες για τον Ηλία Μίχο η εισαγγελέας της έδρας για τα αδίκηματα του βιασμού λόγω αμφιβολιών αλλά και για το αδίκημα της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού. Ως προς τη μαστροπεία ζήτησε μετατροπή του αδικήματος σε «διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται».

Αναλυτικότερα η εισαγγελέας φέρεται να έχει προτείνει την ενοχή του Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί.

Ακόμη φέρεται να έχει ζητήσει την ενοχή του εν λόγω κατηγορούμενου για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία. Επιπλέον η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε την ενοχή Μίχου και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται αλλά και για οπλοκατοχή.

Αντίθετα η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο Μίχος λόγω αμφίβολιων για βιασμό της 12χρονης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

  • Για τον κατηγορούμενο, γνωστό ως «Μιχάλη», η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία ανήλικου, με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, ζητήθηκε η αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς, σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για εξύβριση και απειλή με ρατσιστικά χαρακηριστικά κατά του 32χρονου για τη νέα επίθεση σε 21χρονο ΛΟΑΤΚΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: