Ομιλία Κουτσούμπα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Λένιν: Και συναυλία της συμφωνικής της ΕΡΤ με έργα Σοστακόβιτς και Θεμελίδη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΚΕ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 20.00 στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του Λένιν, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία συμφωνικών έργων σοβιετικών συνθετών. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Χρήστου Κολοβού θα ερμηνεύσει δύο μοναδικά έργα αφιερωμένα στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

Η αρχή θα γίνει με το συμφωνικό έργο «Οκτώβρης» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς γραμμένο το 1967 για τα 50 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης.

Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με μια υπέροχη συμφωνία γραμμένη το 1927 για τα 10 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση και μια από τις ελάχιστες παγκοσμίως. Πρόκειται για την «Επετειακή Συμφωνία», του Βολοντιμήρ Θεμελίδη, συνθέτη ελληνικής καταγωγής που ζούσε στην Ουκρανία της ΕΣΣΔ και αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους σοβιετικούς συνθέτες της εποχής, σύμφωνα με τον ίδιο τον Σοστακόβιτς.

Με πληροροφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας»: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: