Στον Καναδά ο Δημήτρης Κουτσούμπας: Ζεστή υποδοχή από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ [video]

Από τη ζεστή και συγκινητική υποδοχή στον Δ. Κουτσούμπα στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ Πηγή photo: Screenshot via YouTube




Mε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ συναντήθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ακόμη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, καθώς και ο Κώστας Γουλιάμος, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχτηκαν οι Δρ. Γεώργιος Τσούκας, πρόεδρος και η Λώρη Κεζά, εκπρόσωπος του ΔΣ της κοινότητας.

Αφού τον ξενάγησαν στους χώρους της κοινότητας, τον ενημέρωσαν για την «πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει η κοινότητα των Ελλήνων, που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες άτομα, αλλά και για τις μεγάλες οικονομικές και άλλες δυσκολίες για τη διατήρηση αυτής της δραστηριότητας και ειδικά των σχολείων της κοινότητας».

«Θέλουμε λίγο το ενδιαφέρον από το ελληνικό κράτος» σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο πρόεδρος, ενώ σημαντικό θέμα που αναδείχτηκε επίσης, ήταν «οι δυσκολίες σε σχέση με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου», ζητήματα που το ΚΚΕ είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και που ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «θα μεταφέρει ξανά στη συνάντηση που θα έχει με την Ελληνίδα πρόξενο».

https://www.youtube.com/watch?v=prSsga8dv7E

Ο Κουτσούμπας παρακολούθησε επίσης μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που ετοίμασαν για να τον υποδεχθούν οι υπεύθυνοι του ελληνικού σχολείου “Σωκράτης – Δημοσθένης 2”, με τους μαθητές να τον ενημερώνουν για το σχολείο και το Μόντρεαλ, να τραγουδάνε και να του χαρίζουν δημιουργίες τους, μεταξύ άλλων και ένα σκίτσο του εμβληματικού γλυπτού του Έλληνα μετανάστη.

Από τους υπεύθυνους του σχολείου, τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκαν οι Ειρήνη Τουρκομανώλη, διευθύντρια του “Σωκράτη 2”, η Γεωργία Τσάκαλη, γενική διευθύντρια του σχολείου “Σωκράτης – Δημοσθένης”, η Ελένη Τουρκοχωρίτη, δασκάλα των τάξεων 4-5-6 του “Σωκράτης 2”, που τον ενημέρωσαν για τη δραστηριότητα του σχολείου.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ τους ευχαρίστησε για την ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή και τους ευχήθηκε λέγοντας τους:

«Καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς, στην οικογένειά σας, στις σπουδές σας πρώτα από όλα, σε αυτά που θέλει ο καθένας και η καθεμιά να κάνει στη ζωή του, το επάγγελμα που θέλει, την επιστήμη που θέλει να ακολουθήσει, έτσι ώστε να γίνετε πραγματικά χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία, κυρίως για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, για τους εργαζόμενους, για τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Κι αυτό μακριά από φαινόμενα που, όπως ξέρετε, δυστυχώς υπάρχουν στην εποχή μας, τα συναντάμε και στην Ευρώπη, όπως φαινόμενα ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, διώξεων ενάντια στη διαφορετική άποψη και αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι η κοινωνία, για το πώς πρέπει να είναι η ζωή. Σε αυτά να είστε μαχητές, να είστε αγωνιστές και αγωνίστριες, να τα παλεύετε, να μην υποχωρείτε, να μην υποκύπτετε σε οποιεσδήποτε πιέσεις, αλλά να ανοίγετε καινούριους δρόμους και στο μυαλό και στη ζωή και στην κοινωνία με τον αγώνα σας και τον προσωπικό και τον συλλογικό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: