Ο Μάριος Πελεκάνος έφυγε από τον ΔΗΣΥ, πήγε στο ΕΛΑΜ: Μεγάλη απώλεια για το κόμμα της Δεξιάς, ενισχύεται η κυπριακή ακροδεξιά με την ένταξη του στο ευρωψηφοδέλτιο της

Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και πρών αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Μάριος Πελεκάνος. Φωτογραφία, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, PIO




Επιστολή παραίτησής του από τα όργανα του ΔΗΣΥ απέστειλε σήμερα ο Μάριος Πελεκάνος στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Θέτει υποψηφιότητα με το ΕΛΑΜ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Σε δήλωσή του ο Μάριος Πελεκάνος, ως υποψήφιος του ΕΛΑΜ, σημειώνει πως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΛΑΜ για μια κοινή προσπάθεια προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Κύπρου.

«Η ένταξη μου στο ΕΛΑΜ εδράζεται στις διαχρονικές μου θέσεις σε ύψιστης σημασίας ζητήματα για τον κάθε Έλληνα Κύπριο, όπως είναι το μεταναστευτικό, το δημογραφικό και η προώθηση οικονομικών πολιτικών εις όφελος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Για ακόμη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους στάθηκαν δίπλα μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας στο πρόσωπό μου κοινές θέσεις, αντιλήψεις και ανησυχίες.

Με την ίδια λογική συνεχίζουμε την προσπάθειά μας» καταλήγει.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ αναφέρει:

Στο κάλεσμα του ΕΛΑΜ για μία κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Κύπρου, ανταποκρίθηκε ο κ. Μάριος Πελεκάνος.

Το όραμα της Παράταξής μας είναι η συστράτευση όλων των πολιτών που ενστερνίζονται μαζί μας κοινές ανησυχίες όσον αφορά τα σοβαρά Εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, όπως είναι το Κυπριακό, το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό. Ψηλά στην ατζέντα μας βρίσκονται επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε ζητήματα Οικονομίας και η Ακρίβεια που μαστίζει τους συμπολίτες μας.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές εντάσσεται ο κ. Μάριος Πελεκάνος, κατόπιν απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος. Στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν με τον κ. Πελεκάνο διαφάνηκε η προοπτική συνεργασίας στη βάση κοινών αντιλήψεων και θέσεων.

Σκοπός της ένταξης του, αποτελεί η προσπάθεια του ΕΛΑΜ να προωθήσει τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρώπη, μέσω της συμμετοχής της Παράταξής μας στο Κόμμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR).

Εύσημα Ριντ στην Κύπρο για την επιχείρηση «Αμάλθεια»: «Η Λευκωσία έθεσε τα θεμέλια για μια κοινή προσπάθεια», ο ΟΗΕ δημιουργεί γραμματεία στο νησί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: