Ο υπουργός Άμυνας Κύπρου: «Τιμούμε την ελληνική επανάσταση του ’21, του πρώτου επιτυχημένου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Ευρώπης»

Nίκος Δένδιας και Βασίλης Πάλμας. Photo by X @ Nikos Dendias




«Τιμούμε σήμερα την ελληνική επανάσταση του ’21, του πρώτου επιτυχημένου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Ευρώπης που οδήγησε στη συγκρότηση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

«Η ελληνική επανάσταση του ‘21 αποτέλεσε σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το αποτέλεσμά της εμφύσησε τον αέρα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στους υπόδουλους λαούς οδηγώντας στην κατάρρευση των μοναρχικών αυτοκρατοριών και στη δημιουργία των εθνών κρατών».

Αυτό επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλειος Πάλμας, στη δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτική παρέλασης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου, με την ευκαιρία του εορτασμού της της 25ης Μαρτίου 1821, στο κέντρο της Αθήνας

«Σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της αναγγελίας του θεοστάλτου μηνύματος της γέννησης του Θεανθρώπου, ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει την ελληνική παλιγγενεσία. Αποδίδουμε ύψιστη τιμή στους Έλληνες και τις Ελληνίδες οι οποίοι υψώνοντας το λάβαρο της Επανάστασης ορκίσθηκαν “ή ταν ή επι τας” και ενίκησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Θερμά συγχαρητήρια για την εξαίρετη παρέλαση», τόνισε περαιτέρω.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος δεν μάσησε τα λόγια του στη δοξολογία για την 25η Μαρτίου: Η Κύπρος να μην συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τουρκικούς όρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: