Καιρού επιτρέποντος ξεκινά από τη Λάρνακα το πλοίο Τζένιφερ με 240 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα: Τι λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος ομιλεί στο κανάλι Omega. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via OMEGA LIVE CYPRUS




Καιρού επιτρέποντος… το φορτηγό πλοίο Τζένιφερ, φορτωμένο με 240 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, θα ξεκινήσει την Τρίτη το ταξίδι του προς τη Γάζα. Και όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος αποκαλύπτει, μιλώντας στο OMEGA και στη Χριστίνα Μαύρου, αυτό θα έλκει, εάν καταστεί δυνατό δύο πλωτές πλατφόρμες.

«Πέραν του πλοίου που θα αναχωρήσει θα έχουμε επίσης την πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη φορά και θα προστεθεί πιθανότατα ακόμα μια πλατφόρμα. Προσθήκη σε μέσα για μεθοδολογία εκφόρτωσης», δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

Η διαδικασία φόρτωσης στις πλατφόρμες έχει ήδη ξεκινήσει, προστέθηκε και δεύτερος γερανός, καθώς και άλλα μηχανήματα που κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν, σε σχέση με την πρώτη αποστολή, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη η μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη στεριά.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, καθοδόν για Κύπρο βρίσκονται τουλάχιστον άλλες δύο πλατφόρμες.

Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα των κύριων χωρών που υπέγραψαν την κοινή δήλωση για την πρωτοβουλία Αμάλθεια, επιβεβαίωσαν δια του υπουργού εξωτερικών τους σε συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, την απόλυτη δέσμευσή τους στην Κυπριακή πρωτοβουλία, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι κ. Κόμποςκαι Ζαγιέντ, συζήτησαν τα επόμενα βήματα, με φόντο και τις αποφάσεις που λήφθησαν στη διεθνή σύνοδο που φιλοξενήθηκε στη Λάρνακα, με επίκεντρο τη δημιουργία του ταμείου Αμάλθεια.

«Έχουμε προβεί στο άνοιγμα του λογαριασμού/7,10 έχει ανοιχτεί αλλά δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί από άποψης να μπορεί να δέχεται χρήματα ή εισφορές, το τεχνικό κομμάτι έγινε, εμείς είμαστε έτοιμοι ώστε όταν υπάρξει τελική κατάληξη για τα τεχνικά ζητήματα να είμαστε έτοιμοι», είπε ο Κωνσταντίνος Κόμπος.

Εν τω μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ομάδα παλαιστινίων στη Μαρίνα Λάρνακας καλώντας τη δημοκρατία να αναθεωρήσει το θαλάσσιο διάδρομο αφού, όπως υποστηρίζουν, μέσω αυτού εξυπηρετείται ο στόχος του Ισραήλ να ελέγξει τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Μπροστά στη σκακιέρα του Κυπριακού: Το Βερολίνο και ο Γκουτέρες αναμένουν τα αποτελέσματα της Ολγκίν και την Άγκυρα για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: