Η Οσκαρική Ζιλιέτ Μπινός στο τιμόνι της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

epa10931087 French actor Juliette Binoche arrives for the screening of the movie ‘La Passion de Dodin Bouffant (The Pot au Feu). EPA, ETTORE FERRARI




Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σημειώνεται ότι ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Ingmar Bergman) ήταν ο πρώτος πρόεδρος που επιλέχθηκε αρχικά από τα 40 ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας το 1989.

Ο Βιμ Βέντερς (Wim Wenders) διαδέχθηκε τον Σουηδό σκηνοθέτη το 1996 και υπηρέτησε μέχρι το 2020, ενώ ακολούθησε η Χόλαντ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί.

«Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάνει εύκολα πίσω, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είμαι πρώτα απ’ όλα σκηνοθέτις. Και σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ τα επόμενα χρόνια…για μένα, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω», σημειώνει η Αγκνιέσκα Χόλαντ.

«Γνωρίζοντας ότι η Ζιλιέτ Μπινός είναι πρόθυμη να πάρει τη σκυτάλη ενισχύει το αίσθημά μου ότι αυτή είναι μία απόφαση που ελήφθη τη σωστή στιγμή. Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ να έχω καλύτερη διάδοχο, μιας που εκπροσωπεί τόσο έντονα και πειστικά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο καθ’ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας της».

Σύμφωνα με το Variety, η Γαλλίδα σταρ ξεκινά τον τιμητικό νέο ρόλο της επίσημα την 1η Μαΐου αφού η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Ακαδημίας.

Η ηθοποιός πρωταγωνίστησε πρόσφατα στη δραματική ταινία «The Taste of Things» η οποία στις Κάννες απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Τραν Αν Χουνγκ (Trần Anh Hùng) ενώ υποδύεται την Κοκό Σανέλ στην μίνι σειρά του AppleTV+ «The New Look».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

O επικίνδυνος περίπατος του Πιρς Μπρόσναν: Πρόστιμο στον «εμβληματικό» Τζέιμς Μποντ επειδή περπάτησε στους απαγορευμένους θερμοπίδακες του Yellowstone [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: