O επικίνδυνος περίπατος του Πιρς Μπρόσναν: Πρόστιμο στον «εμβληματικό» Τζέιμς Μποντ επειδή περπάτησε στους απαγορευμένους θερμοπίδακες του Yellowstone [videos]

FILE PHOTO: Irish actor Pierce Brosnan poses for the photographers at a photo call within his press conference during the 45th Deauville American Film Festival, in Deauville, France, 07 September 2019. EPA, JULIEN DE ROSA




Σαν Τζέιμς Μποντ ο Πιρς Μπρόσναν αγνόησε πολλές φορές τους κανόνες θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο. Το ίδιο φαίνεται πως κάνει κάποιες φορές και ως πολίτης, όπως για παράδειγμα όταν βγήκε από μονοπάτι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν τον Νοέμβριο.

Ο ηθοποιός γνωστός για τη λατρεία που έχει στη φύση περπάτησε σε απαγορευμένη περιοχή θερμών πηγών στο «Mammoth Terraces», στο βόρειο δηλαδή τμήμα του Γέλοουστοουν.

Την Πέμπτη μέσω τηλεφωνικής ακρόασής του στο δικαστήριο, του επιβλήθηκε πρόστιμο 500 δολαρίων και διατάχθηκε να κάνει δωρεά 1.000 δολαρίων στο «Yellowstone Forever», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζει το πάρκο μέχρι την 1η Απριλίου, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε το «παρορμητικό λάθος» του.

Ένα δεύτερο μικρότερο αδίκημα, για παραβίαση του κλεισίματος και των ορίων χρήσης, απορρίφθηκε από την δικαστή.

Το «Mammoth Terraces» είναι ένα γραφικό σημείο με θερμές πηγές που αναβλύζουν από την πλαγιά ενός λόφου. Είναι μερικές μόνο από τις εκατοντάδες θερμικές πηγές του πάρκου, οι οποίες κυμαίνονται από θερμοπίδακες που αναβλύζουν, μέχρι λασπόλουτρα με καυτό νερό.

Το να φεύγει κανείς από τα όρια σε τέτοιες περιοχές μπορεί να είναι επικίνδυνο, καθώς μερικοί από τους εκατομμύρια επισκέπτες του πάρκου, κάθε χρόνο παθαίνουν ηλίαση σε άσχημο βαθμό καθώς αγνοούν τις προειδοποιήσεις να μην ξεφεύγουν από το μονοπάτι.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πάρκου, η παραβίαση των κανόνων μπορεί να επιφέρει και νομικούς κινδύνους, με φυλάκιση, βαριά πρόστιμα, μέχρι και απαγόρευση της εισόδου στο πάρκο.

Με πληροφορίες από Guardian

Στο νοσοκομείο ο τράπερ Snik: Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: