Η Ολγκίν ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στην Κύπρο “με κάτι”, είπε μετά την συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη: Ίσως να έχει επαφές σε επίπεδο Ε.Ε. μέσα στον Απρίλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín. Σταύρος Ιωαννίδης, ΡΙΟ




Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είπε ότι ίσως επισκεφθεί στη συνέχεια η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά από τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη που διήρκησε περίπου μία ώρα, η κ. Ολγκίν είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται.

«Είχα πολύ καλές συναντήσεις όλη την εβδομάδα», είπε, προσθέτοντας ότι έκλεισε αυτόν τον κύκλο συναντήσεων με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Πρόσθεσε ότι ελπίζει να μπορέσει να επιστρέψει με κάτι, λίγο αργότερα.

Ερωτηθείσα για τον επόμενο προορισμό της, η κ. Ολγκίν, είπε ότι δεν ξέρει ακόμη και ότι ίσως, τον Απρίλη επισκεφθεί κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ίσως να έχει επαφές και σε επίπεδο ΕΕ.

Σε ερώτηση αν έχει χρονοδιαγράμματα, απάντησε «όχι» και είπε ότι συνεχίζει να εργάζεται.

Αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νησί, αυτή την εβδομάδα.

Η κ. Ολγκίν, αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί την Κυριακή, αλλά παραμένει στην Κύπρο στενή της συνεργάτιδα, η οποία θα είναι «τα αυτιά και τα μάτια» της προσωπικής απεσταλμένης στην Κύπρο, όπως ανέφεραν πηγές στο ΚΥΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο, η κ. Ολγκίν είχε συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, επαγγελματικές οργανώσεις, και εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών και στις δύο κοινότητες.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Ελλάδα

Δεύτερη συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ολγκίν μέσα σε μια εβδομάδα: Αφήνει στην Κύπρο στενή της συνεργάτιδα που θα είναι «τα αυτιά και τα μάτια» της…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: