Η Νίκι Χέλεϊ αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις Προεδρικές εκλογές: Αναμένεται ανακοίνωσή της

epa11199379 Republican US presidential candidate Nikki Haley speaks at a rally at Tannahills in Fort Worth, Texas, USA, 04 March 2024. The former South Carolina governor Haley is running against former US President Donald Trump ahead of the ‘Super Tuesday’ Republican primaries 05 March 2024. EPA/ADAM DAVIS




Η Νίκι Χέιλι, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, θα αναστείλει την προεκλογική της εκστρατεία σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδιά της, αφήνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς μεγάλους αντιπάλους στην πορεία του ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές  2024.

Τρεις πηγές από το περιβάλλον της Χέιλι μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν την επικείμενη ανακοίνωση “εξόδου” της από την κούρσα για το χρίσμα.

Η μόνη γυναίκα στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών και η τελευταία εναπομείνασα μεγάλη αντίπαλός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η Χέιλι έκανε εκστρατεία με βάση την εμπειρία της στην εξωτερική πολιτική, προβάλλοντας την υποψηφιότητά της ως αλλαγή γενιάς που θα μπορούσε να φέρει περισσότερους ψηφοφόρους στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Ήταν η πρώτη υποψήφια που αποτέλεσε πρόκληση για τον Τραμπ και ξεπέρασε ένα μεγάλο φάσμα αντιπάλων που θεωρούνταν πιο βιώσιμοι αντίπαλοι ως τελικοί υποψήφιοι έναντι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αλλά το μήνυμά της δεν κατάφερε να προσελκύσει μια βάση που υποστηρίζει συντριπτικά τον Τραμπ.

Παρέμεινε στην κούρσα μέχρι την Σούπερ Τρίτη, όταν ψήφισαν 15 πολιτείες και ο Τραμπ κέρδισε συντριπτικές νίκες. Οι μόνες της νίκες κατά τη διάρκεια της πρωταρχικής σεζόν ήρθαν στην Ουάσιγκτον, όπου νίκησε τον Τραμπ, και στο Βερμόντ, όπου σημείωσε οριακά τη δεύτερη νίκη της.

Αλλά η ψηφοφορία της Τρίτης ενίσχυσε περαιτέρω το προβάδισμα του Τραμπ στην κούρσα.

Η αποχώρηση της Χέιλι ανοίγει επίσημα το δρόμο για τον Τραμπ, ως τον πιθανότερο υποψήφιο, αφού ήδη βρίσκεται στο τέλος του δρόμου για την συγκέντρωση 1.215 αντιπροσώπων που θα του δώσουν επισήμως το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αργότερα αυτό τον μήνα.

Η ήττα της Χέλει σηματοδοτεί ένα επώδυνο, αν και αναμενόμενο πλήγμα για όσους Ρεπουμπλικανούς αντιτίθενται στον Τραμπ και της ρητορικής του στο πλαίσιου της εκστρατείας “να κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική”.

Η Χέλει ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των μετριοπαθών και ανώτερης μόρφωσης ψηφοφόρων, ομάδες ψηφοδόρων που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εκλογές.

 

 

Με πληροφορίες από Associated Press/ The Washington Post

 

Μπένι Γκαντς, ο αυτόνομος: Οργή Νετανιάχου με τον κύριο δελφίνο του * Δεν έδωσε άδεια και διπλωματική στήριξη στον «υπουργό πολέμου» για επαφές σε ΗΠΑ και Λονδίνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: