Οι νέες αποκαλύψεις για τη Μονή Αββακούμ, η βοήθεια στη Γάζα και οι επαφές Ολγκίν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στην Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι και το βίντεο που προβάλλεται στο διαδίκτυο για άσκηση βίας εναντίον γυναίκας στη Μονή, δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Προβάλλεται επίσης το θέμα της πλωτής μονάδας στο Βασιλικό, ο μειωμένος αριθμός τουριστών που αναμένεται την καλοκαιρινή περίοδο, η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Χιονοστιβάδα οι αποκαλύψεις» γράφει στο κύριο της θέμα ότι έγινε συμφωνία μεταξύ Αρχηγού Αστυνομίας, Γενικού Εισαγγελέα και Αρχιεπισκόπου να μην προχωρήσουν σε διερεύνηση, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης και αναφέρεται στο νέο βίντεο με μοναχό να κτυπά γυναίκα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου βλέπει σήμερα τους Κινέζους για το Βασιλικό. Γράφει επίσης ότι ανακρίθηκαν δύο ύποπτοι από το ΤΑΕ Λεμεσού αφού εντοπίσθηκε στην κατοχή του ενός μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Το θαύμα με το ‘μύρο’ και το ‘τίμιο’…ξύλο» γράφει ότι νέα τροπή στις έρευνες για τη μονή Οσίου Αββακούμ δίνει η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να προχωρήσει στο διορισμό δύο ποινικών ανακριτών, στο πλαίσιο της διερεύνησης ενδεχόμενης διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Γράφει αλλού ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού θα μπορεί να καταθέσει ενώπιον της εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής όλα τα βίντεο που λήφθηκαν από το σύστημα παρακολούθησης της μονής. Αναφέρει επίσης ότι είναι συντηρητικές οι εκτιμήσεις του Υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή για τον τουρισμό φέτος.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Σοκ και δέος στο θρίλερ Αββακούμ» και γράφει ότι αναμένεται εντός των ημερών καταγγελία η οποία θα συγκλονίσει ακόμη περισσότερο σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Οσίου Αββακούμ.

Γράφει επίσης ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν και τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε αναμονή των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, για να διαφανεί αν μπορούν να κινηθούν πιο συστηματικά στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι εμπειρογνώμονες έρχονται για να συντονίσουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Προσευχές ζητά ο Χριστοδουλίδης για να παρέλθουν τα δεινά της Μονής Αββακούμ» προβάλλει στο κύριο της θέμα νέα βίντεο με βία και ‘θαύματα’ ενώ ο Πρόεδρος κάνει περιοδεία στο Άγιο Όρος.

Γράφει επίσης ότι από τις επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τους αρμόδιους φορείς για τα ενεργειακά το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε σχέση με την ενεργειακή επάρκεια. Αλλού αναφέρει ότι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο που αφορά το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό έφερε η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο ‘β’ για το πλωτό τερματικό» προβάλλει στο κύριο της θέμα δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου ότι η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο για το τερματικό υγροποίησης ΦΑ στο Βασιλικό αλλά δεν έχει ετοιμάσει ακόμα χρονοδιάγραμμα γι αυτό.

Αλλού αναφέρει ότι ιερέας στη Μονή Οσίου Αββακούμ φέρεται να κτύπησε γυναίκα με ζώνη σε σοκαριστικό βίντεο που προβάλλεται από χθες στις διάφορες ιστοσελίδες. Γράφει επίσης ότι δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ετοιμάζεται για τη Γάζα.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Στο φως τα άπλυτα του ‘κράτους εν κράτει’ της Εκκλησίας» και γράφει ότι αναπάντητα μένουν σκληρά ερωτήματα για τις σχέσεις της ακροδεξιάς με την Εκκλησία. Αλλού αναφέρεται σε νέο άλμα ανόδου στις τιμές προϊόντων πλατιάς κατανάλωσης και υπηρεσιών. Γράφει επίσης ότι η Κύπρος είναι στον πάτο στον τομέα προσέλκυσης επενδύσεων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» υπό τον τίτλο «Διάδρομος αναγνώρισης του ψευδοκράτους το Πανεπιστήμιο Κύπρου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι μέλη της ηγεσίας του Πανεπιστημίου επιχειρούν την προώθηση της αναγνώρισης των πτυχίων τα οποία χορηγούν τα παράνομα πανεπιστήμια στα κατεχόμενα.

Αναφέρεται επίσης στο Σουδάν και κάνει λόγο για μια ξεχασμένη τραγωδία. Γράφει επίσης ότι Τζο Μπάιντεν και Ντόναλτ Τραμπ θα είναι και πάλι υποψήφιοι για την προεδρία της υπερδύναμης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Απαισιοδοξία εκφράζουν οι Κύπριοι για το μέλλον της χώρας: Τα ευρήματα δημοσκοπικής έρευνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: