Οι ΗΠΑ καλούν το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές, γράφουν οι FT: Αυξάνουν την τιμή του πετρελαίου, μειώνουν τη δημοτικότητα του Μπάιντεν

File Photo US President Joe Biden in the House Chamber of the US Capitol in Washington, DC, USA EPA, SHAWN THEW




Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να προκαλέσουν τα αντίποινα της Μόσχας και να αυξήσουν τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times επικαλούμενοι πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έχουν σημειώσει αύξηση κατά σχεδόν 4% μέχρι στιγμής από τις 12 Μαρτίου, όταν το Κίεβο άρχισε να επιτίθεται εναντίον ρωσικών ενεργειακών υποδομών. Ένα νέο ράλι των τιμών του πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειώσει τη δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν και θα υπονομεύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του τον Νοέμβριο.

Ρωσία και Ουκρανία χρησιμοποιούν drones η μία εναντίον της άλλης για να πλήττουν κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με το Κίεβο να στοχοθετεί τους τελευταίους μήνες ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Με πληροφορίες από reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Νομικές συνέπειες και πλήγμα στην αξιοπιστία των τραπεζών της Δύσης: Η κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων θα έχει συνέπειες προειδοποιούν Ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: