Η Δρ. Ελένη Σταύρου καλεί το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει τον Ταγίπ Ερντογάν: Για τις απειλές του εναντίον της Κύπρου, μίλησε για ολοκληρωτική κατάληψη-κατοχή

Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Σταύρου. Φωτογραφία EP-159342D, Photographer: Geneviève ENGEL, Copyright: ©European Union 2023 – Source : EP




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε ενώπιον Τούρκων στρατιωτικών, δήλωσε προκλητικά ότι «εάν οι τουρκικές δυνάμεις είχαν κινηθεί νοτιότερα το 1974, τότε η Κύπρος μπορεί να ήταν σήμερα ολόκληρη τουρκική», σε μία στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων της εισβολής.

Τα παραπάνω αναφέρει η ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) σε επιστολή της προς τους συναδέλφους της, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημειώνει τα εξής:

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος εισβολής και κατοχής, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η προκλητική ρητορική καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο, προς την Κυπριακή Δημοκρατία και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, ομολογεί την απόφασή του Τούρκου Προέδρου για την πλήρη υποταγή και έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, ενώ αποτελεί CASSUS BELLI.

Πως προτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία της με την Τουρκία, να βοηθήσει την Κυπριακή Δημοκρατία εν μέσω της παραβίασης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και της συνεχιζόμενα αυξανόμενης προκλητικής στάσης της Τουρκίας;

Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα σήμερα επιστολή σε όλους τους Ευρωβουλευτές, με την οποία ζητώ την καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων, αλλά και την υπογραφή της επιστολής για αποστολή του σχετικού ερωτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  • ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος, προχθές, σε στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι η Επίθεση στην Κύπρο το 1974 έπρεπε να συνεχισθεί και στον Νότο, οπότε η Κύπρος θα ήταν τώρα «ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ».

Η Δήλωση αυτή έγινε την ώρα που η Προσωπική Απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ διαβουλεύεται με τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό Πρόβλημα, μετά και την «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ» για εξομάλυνση των Ελλαδοτουρκικών σχέσεων.

Ο Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι τα Ισχυρά Τουρκικά Στρατεύματα που είναι, έκτοτε, εγκατεστημένα σε Επιθετική Διάταξη στο κατακτημένο έδαφος της Κύπρου, «Αποστολή» έχουν να ολοκληρώσουν την κατάληψή της και τη Γενοκτονία των Χριστιανών Κατοίκων της.

Αυτά δηλαδή που διέπραξαν στο, ως τώρα, κατεχόμενο Τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 κύριο σκοπό είχε την προστασία του Κράτους και του Λαού της, από την Τουρκική Θηριωδία και από την περιφρόνησή της προς κάθε έννοια Διεθνούς Τάξης.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

αναλογισθείτε τις συνέπειες που θα έχουν οι δικές σας Χώρες, οι Προσφιλείς Πατρίδες σας, από την κατάληψη και ΕΞΑΛΕΙΨΗ του τελευταίου ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρύτερη Ανατολή και την Αφρική.

Σας ζητώ να συμπεριλάβετε στις Προεκλογικές Ομιλίες σας ειδική Παράγραφο για τις συνέπειες αυτές. Την Κύπρο, τον προωθημένο Προμαχώνα της Ευρώπης, με την τεράστια Γεωστρατηγική Αξία, μπορείτε να την προστατεύσετε μόνο όταν ΠΕΙΣΕΤΕ την Τουρκία ότι η ακεραιότητα της Κύπρου αποτελεί συλλογικό και πολύπλευρο CASUS BELLI για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σας καλώ να συνυπογράψετε σχετική ερώτηση που υποβάλλω προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις, στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τιμή,
Δρ. Ελένη Σταύρου
Ευρωβουλεύτρια

Λέει στους τσαρλατάνους «ως εδώ και μη παρέκει» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συνέντευξη-ποταμός στον Φιλελεύθερο: «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: