Η πολυήμερη επιχείρηση κατά του υποκόσμου και τα παράνομα φωτοβολταϊκά προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα παράνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, η διαχείριση του μεταναστευτικού εκ μέρους της Κύπρου, η έναρξη επιχείρησης της Αστυνομίας κατά του υποκόσμου και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα είναι τα θέματα που δεσπόζουν σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Κύπρο, οι αναφορές του Αρχιεπισκόπου και του ΠτΔ, μεταξύ άλλων για το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, τα «στρατόπεδα» εντός της Ιεράς Συνόδου και τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Φορτωμένο το δίκτυο με παράνομα φωτοβολταϊκά» γράφει ότι το φαινόμενο, βάσει πληροφοριών, εντοπίζεται κυρίως σε εμπορικά και βιομηχανικά υποστατικά που βρίσκονται στο πελατολόγιο της ΑΗΚ, η οποία αναγνώρισε την έκταση του προβλήματος και ανακοίνωσε μέτρα.

Αλλού αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι “γίνονται σαφώς πολύ περισσότερα από όσα γίνονταν όταν υπήρχε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα”. Γράφει επίσης ότι με λαμπρότητα η ΚΔ τίμησε το έπος του 1821.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο θέμα του «Η Κύπρος τα καταφέρνει στη διαχείριση του μεταναστευτικού» δημοσιεύει συνέντευξη στην εφημερίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, για το μεταναστευτικό, το Κυπριακό και τα μαθήματα από την πανδημία.

Γράφει αλλού ότι τα όσα αποκαλύπτονται για τη Μονή Αββακούμ έδωσαν τροφή για να αναβιώσουν τα διάφορα στρατόπεδα εντός της Ιεράς Συνόδου που εμφανίστηκαν στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Γράφει επίσης ότι σήμερα οριστικοποιείται ο κατάλογος των μαρτύρων για καταθέσεις αναφορικά με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη “Κράτος Μαφία” ενώ η επικεφαλής των ερευνώντων επιθεωρητών Gabrielle Louise McIntyre βρίσκεται από χθες βράδυ στην Κύπρο.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «60ήμερη επιχείρηση κατά υποκόσμου» αποκαλύπτει 16σέλιδη διαβαθμισμένη διαταγή του Αρχηγείου Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία 188 μέλη της Αστυνομίας θα συμμετέχουν για 60 ημέρες σε 93 μηχανοκίνητα περίπολα, με στόχο την επιβολή του νόμου.

Προβάλλει επίσης τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Αλλού αναφέρει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Ψήφισμα από Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός» και γράφει ότι το ψήφισμα για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα πέρασε σχεδόν ομόφωνα, αφού οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία.

Αναφέρει ακόμη ότι τα ΑμεΑ καλούνται να ξεπεράσουν μεγάλα εμπόδια προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γράφει επίσης ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατά της ακρίβειας έχουν κολλήσει στις μελέτες, με το ΑΚΕΛ να διατυπώνει 15 προτάσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παύλος Χατζηλοΐζου
Λευκωσία, Κύπρος

Πάλι η Κύπρος έχει …παρουσία στις αμερικανικές κυρώσεις: Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ ομιλεί για στενή συνεργασία της Λευκωσίας με την Ουάσιγκτον

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: