Γραφικές και επικίνδυνες δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: «Αφοσιωμένος σύμμαχος» (sic) του ΝΑΤΟ ο Ερντογάν λέει και αξιώνει μηδενικούς περιορισμούς στο αμυντικό εμπόριο μεταξύ συμμάχων

FILE PHOTO: NATO’s Secretary General, Jens Stoltenberg (L), greets Turkish President, Recep Tayyip Erdogan, shortly before they pose for a family photo during the first day of the NATO Summit at IFEMA Convention Center, in Madrid, Spain, 29 June 2022. Heads of State and Government of NATO’s member countries and key partners are gathering in Madrid from 29 to 30 June to discuss security concerns like Russia’s invasion of Ukraine and other challenges. Spain is hosting 2022 NATO Summit coinciding with the 40th anniversary of its accession to NATO. EPA/Brais Lorenzo




Απίστευτες τοποθετήσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε δηλώσεις του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ επεφύλαξε αποθεωτικά σχόλια για τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά προχώρησε ακόμη περισσότερο.

Το γραφικό κομμάτι εξαντλείται στη δήλωση: «Θεωρώ πολύτιμη τη φιλία και τη συνεργασία που έχω αναπτύξει με τον Πρόεδρο Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια». Δικαίωμά του και το έχουμε καταλάβει.

Ωστόσο, το επικίνδυνο τμήμα των δηλώσεων Στόλτενμπεργκ είναι άλλο:

Πρώτον: Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, αγνοώντας τους πολύμηνους εκβιασμούς του κ. Ερντογάν για την διεύρυνση της Συμμαχίας προ της ρωσικής απειλής αλλά και το διπλό παιγνίδι που παίζει η Αγκυρα με τη Μόσχα (για να αναφέρουμε μερικά μόνο από τα αντινατοϊκά πεπραγμένα του), χαρακτήρισε «αφοσιωμένο σύμμαχο του ΝΑΤΟ» τον Τούρκο ηγέτη,  προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται μαζί του. Ο κ. Στόλτενμπεργκ πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικές οι προσπάθειές της στην αμυντική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων και των μαχητικών αεροσκαφών.

Δεύτερον και ακόμη χειρότερο: Ο κ. Στόλτενμπεργγκ  εξέφρασε τη θέση ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό στο αμυντικό εμπόριο μεταξύ τους. «Είμαστε σε μια Συμμαχία όπου υποσχόμαστε να πεθάνουμε ο ένας για τον άλλο», είπε ο -προφανώς εκτός τόπου και χρόνου- επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι είναι «ευχάριστο» που οι σύμμαχοι συναλλάσσονται τώρα περισσότερο με την Τουρκία, όπως φαίνεται και με το θέμα των F16.

Ειναι βεβαίως γνωστό ότι η ελληνική διπλωματία αγωνίζεται και ως ένα βαθμό το έχει καταφέρει να  τεθούν ρήτρες μη απειλής εναντίον της κυριαρχίας της στις πωλήσεις αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών στη γείτονα. Γεγονός που ο κ. Στόλτενμπεργκ εσκεμμένα παραβλέπει, υιοθετώντας πλήρως τις τουρκικές θέσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Οταν οι άριστοι των αιθέρων συναντώνται: Ελληνικές «ριπές» στη νοτιοδυτική Γαλλία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση κάθε «μυστικού» των Rafale

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: