Η Ιερουσαλήμ αναβαθμίζει τις επιθέσεις της εναντίον του Ερντογάν: Αγκάλιασε τους δολοφόνους και τους βιαστές της Χαμάς και έσυρε την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη!

FILE PHOTO: Φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ δίπλα σε αυτήν του Ταγίπ Ερντογάν, την οποία είχε δημοσιεύσει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στο Twitter. Photo via ישראל כ”ץ Israel Katz, @Israel_katz




Ο υπουργός Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους, Ίσραελ Κάτς επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τους στενούς δεσμούς του με την οργάνωση Χαμάς, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζουν τρομοκρατική.

Ο Ισραηλινός υπουργός συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Κεμάλ Ατατούρκ και σημειώνει:

Τι τεράστια διαφορά υπάρχει μεταξύ του Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος απελευθερώθηκε από τα δεσμά του ριζοσπαστικού Ισλάμ και ίδρυσε ένα σύγχρονο και ανεπτυγμένο τουρκικό κράτος, και εκείνου που αγκάλιασε δολοφόνους και βιαστές της Χαμάς και έσυρε την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη, Ερντογάν.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας βρίσκονται στο ναδίρ και οι προβλέψεις των αναλυτών είναι δυσοίωνες. Πιστεύουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο, είτε παραμείνει στην εξουσία ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, είτε όχι.

Αρκετοί αξιωματούχοι του Ισραήλ πιστεύουν ότι ο Ερντογάν βοηθά οικονομικά, αλλά και στρατιωτικά, τη Χαμάς στον πόλεμο της εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

Πιστεύεται ακόμα ότι η αναβολή της επίσκεψης του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, στο Λευκό Οίκο, οφείλεται σε αυτή τη στενή και ανάρμοστη σχέση του Ερντογάν με τους ηγέτες της Χαμάς.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: