Υπό τη συνοδεία της φρεγάτας ΥΔΡΑ πλέει πλέον το ελληνόκτητο «Cyclades»: Οι δραματικές στιγμές της επίθεσης των Χούθι, οι «Aspides» παρεμβαίνουν επιτυχώς

Βολή από το ιταλικό πολεμικό πλοίο κατά UAV των Χουθι. Πηγή: Χ ASPIDES




Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις τη Δευτέρα κατά μήκος της ναυτιλιακής διαδρομής της Ερυθράς Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένου ενός ελληνικού εμπορικού σκάφους  Το πλοίο συνεχίζει την πορεία του υπό τη συνοδεία της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ ενώ κατά την επίθεση συνοδευόταν από το ιταλικό πολεμικό πλοιο ΦΑΣΑΝ

Αναλυτικά το επεισόδιο

Το ελληνικών συμφερόντων motor ship «Cyclades» , σημαίας νησιών Μαρσαλ είχε καθοδική πορεία από Ερυθρά θάλασσα προς Ινδικό ωκεανό, συνοδευόμενο από το Ιταλικό πολεμικό πλοιο ΦΑΣΑΝ.

Η πολεμική μονάδα έβαλε κατά UAVs των Χουθι.

Απέκρουσε επιτυχώς πολλαπλές επιθέσεις που προέρχονταν από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης προστασίας, το αντιτορπιλικό κατέρριψε ένα UAV με το πυροβόλο 3 ιντσών του.

Οι επιθέσεις που προέρχονται από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούθι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ναυτικών υπονομεύοντας την ασφάλεια στη θάλασσα. Ωστόσο, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ασφάλεια στον προγραμματισμένο προορισμό του.

Το εμπορικό τώρα το συνοδεύει η ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ, από Ερυθρά θάλασσα προς το Ομαν, χωρίς το ελληνικό πολεμικό να έχει απαιτηθεί να κάνει χρήση όπλων.

Έχουν ανοιχτεί πιο ανατολικά και νότια ώστε να βρίσκονται σε πιο ασφαλές θαλάσσιο περιβάλλον.

Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αναφερει ότι το εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων πιθανά να είχε δέσει νωρίτερα σε λιμάνι του Ισραήλ.

Eπίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones κατά του ελληνόκτητου πλοίου Cyclades στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: