«Επίθεση φιλίας» προς το νεανικό ακροατήριο από τους Δημοκρατικούς: Αφού επισκέφτηκε κλινική αμβλώσεων, η Καμάλα Χάρις τάχθηκε κατά της φυλάκισης όσων καπνίζουν μαριχουάνα

File Photo US Vice President Kamala Harris speaks at the International Association of Fire Fighters Legislative Conference at the Hyatt Regency Capitol Hill in Washington, DC, USA, 04 March 2024. EPA/BONNIE CASH / POOL




Στην προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων έχει επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες το στρατόπεδο των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις συναντήθηκε με παρόχους αμβλώσεων και μέλη του προσωπικού, μια επίσκεψη που, όπως γράφουν οι New York Times, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη στάση ενός προέδρου ή αντιπροέδρου σε μια κλινική αμβλώσεων.

Η εμφάνιση στο κέντρο υγείας στο St. Paul, Minn., ήταν το τελευταίο σκέλος μιας περιοδείας, η οποία έχει αναδειχθεί ως η πιο ειλικρινής υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αμβλώσεων. Ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι έχουν φτάσει σε μεγάλο βαθμό στα όρια της εξουσίας τους προκειμένου να προστατεύουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων, το ζήτημα έχει αναδειχθεί ως βασικός άξονας της καμπάνιας επανεκλογής τους.

 

Συνάντηση με τον Fat Joe 

Την ίδια ημέρα, σε μια συνάντηση που είχε με τον ράπερ Fat Joe και άλλους που αμνηστεύτηκαν για αδικήματα σχετικά με τη χρήση μαριχουάνας, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι «κανείς δεν θα έπρεπε να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα».

Η Χάρις επισήμανε ότι «υπερβολικά πολλοί άνθρωποι στάλθηκαν στη φυλακή για απλή κατοχή μαριχουάνας».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, προσπαθεί να προσελκύσει τους νέους ψηφοφόρους, ορισμένοι εκ των οποίων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις νωθρές μεταρρυθμίσεις του στο θέμα αυτό. Η Χάρις κάλεσε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Δικαιοσύνης να επισπεύσουν την επανακατηγοριοποίηση της μαριχουάνας, χαρακτηρίζοντάς την λιγότερο επιβλαβή από ναρκωτικές ουσίες όπως η ηρωίνη.

«Η μαριχουάνα θεωρείται τόσο επικίνδυνο όσο η ηρωίνη και πιο επικίνδυνη από τη φεντανύλη, κάτι που είναι παράλογο, για να μην πω προφανώς άδικο», σχολίασε.

Το υπουργείο Υγείας πέρσι συνέστησε να μεταταχθεί η κάνναβη από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 3 των ναρκωτικών ουσιών, που σημαίνει ότι θα θεωρείται ότι έχει μέτριες πιθανότητες πρόκλησης εθισμού. Η τελική απόφαση επαφίεται στην Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχεδόν 40 Πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση μαριχουάνας σε κάποια μορφή της. Παραμένει όμως παράνομη στις υπόλοιπες και σε ομοσπονδιακή επίπεδο.

Η Χάρις οργάνωσε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Fat Joe, τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, στελέχη του Λευκού Οίκου και άλλους.

Σήμερα στις ΗΠΑ κρατούνται σε φυλακές 1,9 εκατ. άνθρωποι. Ο ένας στους πέντε κρατούμενους καταδικάστηκε για αδικήματα σχετιζόμενα με ναρκωτικά.

Με πληροφορίες από ΝΥΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγαλειώδες άδειασμα Νετανιάχου από τον Μπάιντεν: Επιδοκίμασε δημοσίως τον Σούμερ που ζήτησε εκλογές για νέο ηγέτη στο Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: