Δένδιας από την φρεγάτα «Ύδρα»: Η πατρίδα σάς έστειλε σε ζώνη κινδύνου, υπερασπίζεσθε όμως εθνικά συμφέροντα* Περήφανος που η ελληνική σημαία κυματίζει στον Κόλπο του Άντεν [videos]

Η φγρεγάτα ΥΔΡΑ εν πλω, ΠΗΓΗ: ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΕΘΑ




Την ευγνωμοσύνη της Ελλάδας για την δύσκολη αποστολή στην οποία εστάλησαν εκδήλωσε ο Νίκος Δένδιας προς τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνετε. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η πατρίδα σάς έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας επισκεπτόμενος τη φρεγάτα που πλέει στον κόλπο του Άντεν και πρόσθεσε:

«Είσαστε όμως εδώ για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα. Τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό που εξυπηρετεί την πατρίδα μας, την ελληνική δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία. Για μένα ήταν μεγάλη υπερηφάνεια που είδα στον ιστό της ΥΔΡΑΣ την ελληνική σημαία να ανεμίζει στον κόλπο του Άντεν».

Ο κ. Δένδιας ανέγραψε επισης στο twitter τα εξής:

«Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό ΔημήτριοΧούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα «Ύδρα», που περιπολεί στον κόλπο του ‘Αντεν, στο πλαίσιο της επιχείρησης EUNAVFOR ASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου»

Ανάλογη ήταν και η επισήμανση του στο βιβλίο επισκεπτών της φρεγάτας όπου έγραψε: «Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι στην “Υδρα”, στον κόλπο του ‘Αντεν, τη στιγμή που επιχειρεί προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε περιοχή κινδύνου. Καλή επιτυχία».

 

 

Ο κ. Δένδιας έφθασε στο Τζιμπουτί με κυβερνητικό αεροπλάνο, παρελήφθη από το ελικόπτερο της φρεγάτας και προσνηώθηκε σε αυτή, συνοδευόμενος από τον αργηχό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Χούπη και τον Α’ ΓΕΝ Δημήτριο–Ελευθέριο Κατάρα.

Στον σχεδιασμό που εγκρίθηκε από τις εμπλεκόμενες ευρωπαϊκές χώρες, έχει συμφωνηθεί η φρεγάτα ΥΔΡΑ μαζί με κάποια άλλη πολεμική μονάδα να καλύπτει η μία την άλλη, να ανταλλάσσουν εν πλω πληροφορίες αλλά και εικόνα από τα ραντάρ τους.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το εύρος ασφαλείας για τα πολεμικά πλοία αλλά και τα εμπορικά που πρέπει να συνοδεύσουν με ασφάλεια και να τα βγάλουν από την επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή.

Άλλωστε η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», σύμφωνα με την απόφαση των Βρυξελλών, αποτελεί μια κίνηση της Ευρώπης αμιγώς αμυντικού χαρακτήρα, που ως αποστολή των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων, Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας και Ιταλίας είναι η έμπρακτη υπεράσπιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις που κάνουν οι αντάρτες της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μόλις το Σάββατο το γαλλικό πλοίο κατέρριψε τέσσερα UAV’s των Χούθι. Και αμερικανικό αντιτορπιλικό όμως δέχτηκε επίθεση «κορεσμού» από 15 drones των ανταρτών.

Εκπρόσωπος των ανταρτών είπε ότι «στοχοποιήθηκε ένας αριθμός αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν και έγιναν επιθέσεις με 37 μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη».

Νωρίτερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αντέδρασαν σε μία επίθεση μεγάλης κλίμακας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν που εξαπολύθηκε μεταξύ 04:00 τα ξημερώματα και 06:30 το πρωί από «τους τρομοκράτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η CENTCOM σε μία ανάρτησή της στο Χ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση καταρρίφθηκαν 15 drones.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: