Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για το Σύνταγμα οι αγρότες: Αιφνιδιασμοί και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά το ραντεβού στο Μαξίμου [video]

Αγρότες του μπλόκου της Καστοριάς προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ




Κλιμάκωση των αντιδράσεών τους με πολύωρο κλείσιμο των εθνικών οδών και πορεία στην Αθήνα αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα οι αγρότες, καθώς η πλειοψηφία των αγροτών στη Θεσσαλία φαίνεται να ζητά σκληρή γραμμή.

Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η πλειοψηφία των αγροτών προτείνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Στο τραπέζι υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο και η άλλη να πραγματοποιηθεί η πορεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.




 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι δεν συζητάει με κλειστούς δρόμους, τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για μεγαλύτερες παροχές έχουν εξαντληθεί.

Οι αγρότες επιμένουν ότι οι παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην επιτροπή των 15 που μετέβη στο Μαξίμου δεν επιλύουν το πρόβλημά τους και ότι αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεών τους, καθώς το κόστος καλλιέργειας υπερβαίνει τα έσοδά τους.

Την Τετάρτη, οι αγρότες προχώρησαν στο κλείσιμο της εθνικής οδού στην Αταλάντη, καθώς και στο τελωνείο των Ευζώνων, όπου σημειώθηκε ένταση με την παρουσία εισαγγελέα.

Αποκλεισμός του Τελωνείου Καστοριάς

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι αγρότες του μπλόκου της Καστοριάς απέκλεισαν αργά χθες το βράδυ τις εγκαταστάσεις του Τελωνείου Καστοριάς, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην κεντρική είσοδο και τον αύλειο χώρο του κτιρίου. Παράλληλα, την ίδια χρονική στιγμή συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους. Ο Στάθης Πασχαλίδης από το μπλόκο της Κοζάνης εξήγησε ότι σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή μπλόκων στην Νίκαια, προκειμένου οι αγρότες να επανακαθορίσουν την στάση τους για την συνέχεια του αγώνα τους.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να υπάρξει και αποκλεισμός για τα φορτηγά αυτοκίνητα στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία από το μπλόκο των αγροτών που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση για το μακελειό στη Γλυφάδα: Σταματήστε κάθε συζήτηση για άλλες υποθέσεις μας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: