Ξανά στο νοσοκομείο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σοβαρή η κατάσταση της υγείας του: Ο Λόιντ Όστιν μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του

epa11121831 US Secretary of Defense Lloyd Austin watches a US Army carry team move a flag-draped transfer case containing the remains of a fallen US service member during a dignified transfer at Dover Air Force Base in Dover, Delaware, USA, 02 February 2024. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του προστάτη, μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του χθες Κυριακή, μερικές ώρες μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο εξαιτίας «επείγοντος προβλήματος στην ουροδόχο κύστη», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Περί τις 16:55 (…) ο υπουργός Όστιν μεταβίβασε τα καθήκοντά του» στην υφυπουργό του Κάθλιν Χιξ, η οποία τα «ανέλαβε», εξήγησε ο Πατ Ράιντερ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως ο κ. Όστιν εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και ότι ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο έχουν ενημερωθεί σχετικά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν διακομίσθηκε εκ νέου σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον για θεραπεία “συμπτωμάτων που υποδηλώνουν ένα πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι έχει ενημερωθεί ο Λευκός Οίκος.

Ο ‘Οστιν, στον οποίο διαγνώστηκε καρκίνος του προστάτη και πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αντιμετώπισή του, εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο, στα προάστια της Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου διατηρεί επί του παρόντος τα καθήκοντά του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πατ Ράιντερ σε γραπτή ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

ΝΑΤΟ και ΕΕ ραπίζουν τον Τραμπ και αποδοκιμάζουν τις αδιανότητες δηλώσεις του: Υπονομεύεις τη συλλογική μας ασφάλεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: