Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου διαψεύδει ότι απέσυρε βιβλίο με ομόφυλες οικογένειες από νηπιαγωγείο: Ηταν απόφαση του Συνδέσμου Γονέων

Απόσπασμα από το βιβλίο Φωτογραφία: Facebook




Δεν απέσυρε κανένα βιβλίο, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε σχέση με περιστατικό που σημειώθηκε σε Νηπιαγωγείο, με την απόσυρση βιβλίου μετά από παράπονο γονέα.

Σε ανάρτησή του από τον επίσημο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), το Υπουργείο απαντά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν “προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου/ενδιαφερόμενης και προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων”, σημειώνοντας ότι “το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν απέσυρε κανένα βιβλίο!”.

Προσθέτει ότι το εν λόγω παραμύθι είχε αγοραστεί για τη βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου από τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου και οι ίδιοι αποφάσισαν να το αποσύρουν.

Λέει ακόμη ότι το ΥΠΑΝ έχει ξεκάθαρη παιδαγωγική άποψη, την οποία δήλωσε πρόσφατα στην περίπτωση του βίντεο που χρησιμοποιήθηκε σε τάξη. “Οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι να ακολουθούν το Αναλυτικό Πρόγραμμα του κάθε μαθήματος και σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να αξιοποιούν ελεύθερα υλικό για αμφιλεγόμενα ζητήματα ακολουθώντας προσεκτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις”, αναφέρει.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα «Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών» απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την απόσυρση του βιβλίου «Οικογένεια είναι»…, της Κατρίνας Τσάνταλη, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 και αναφέρεται στα διαφορετικά είδη οικογένειας. Την επιστολή μάλιστα κοινοποίησε και στο Facebook.

«Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα», ανέφερε στη διαμαρτυρία του το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών, προσθέτοντας ότι οι εικόνες του βιβλίου «το μόνο που μπορεί να επιφέρουν στα παιδιά, και δη του νηπιαγωγείου, είναι σύγχυση ταυτότητας».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Στυλιανίδης, επιβεβαίωσε ότι το βιβλίο αποσύρθηκε από το νηπιαγωγείο της Κύπρου, όπου δόθηκε στο πλαίσιο δωρεάς 50 βιβλίων, πέρυσι, από τον Σύνδεσμο Γονέων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ζήτησε συνάντηση με την κ. Ολγκίν Κουεγιάρ: Η Πρωτοβουλία «Παγκύπρια Κινητοποίηση για την Ελευθερία της Κύπρου» επέδωσε σχετική επιστολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: