Τέμπη: Δικαστική έρευνα και για το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας* Δίκαιες αντιδράσεις και για την ασεβή σπουδή με την οποία έσβησαν τα ονόματα των νεκρών στο Σύνταγμα

FILE PHOTO: Candles form the number of victims in memory of the dead in the accident in Tempe. APE-ME/NIKOS ARVANITIDIS




Στο μικροσκόπιο του εφέτη ανακριτή που διενεργεί τις έρευνες για τους υπαιτίους της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών μπαίνει πλέον και το καταγγελόμενο μπάζωμα της περιοχής όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑ , ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης και ο αρμόδιος εισαγγελέας έχουν αποφασίσει να συσχετίσουν με την κύρια υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τη δικογραφία που αφορά στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος.

Για το θέμα του μπαζώματος ήδη διώκεται ποινικά ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για παράβαση καθήκοντος, αρνούμενος ωστόσο την σε βάρος του κατηγορία.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η σπουδή με την οποία υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων -κατόπιν ή όχι εντολής- φρόντισαν να εξαλείψουν από τον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου τα ονόματα των νεκρών της πολύνεκρης τραγωδίας.

Αντδρώντας, φοιτητές, έγραψαν ξανά, την Πέμπτη, με κόκκινη μπογιά, τα ονόματα των 57 θυμάτων.

Αμέσως μετά το χθεσινό συλλαλητήριο, συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να σβήσουν τα ονόματα που είχαν γραφτεί μπροστά στο μνημείο, από διαδηλωτές αλλά και γονείς θυμάτων, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις.

Ο δήμος Αθηναίων,  δια της αντιδημάρχου Καθαριότητας Ρωξάνης Μπέη δήλωσε σήμερα ότι η κίνηση ήταν λάθος και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι δεν το γνώριζε.




Σήμερα, φοιτητές επέστρεψαν στο σημείο που είχαν γραφτεί τα ονόματα. Εκεί έγραψαν ξανά με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, πριν από έναν χρόνο.

 




 




 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής, ήταν ένας αξιωματικός της υπηρεσίας που ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου ότι υπάρχουν συνθήματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Κατ’ εντολή του φρούραρχου δόθηκε η εντολή να σβηστούν όλα τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά δεν είχαν τη γενική εικόνα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, για το τι γράφουν αυτά τα συνθήματα.

Κάθε φορά που γίνονται κάποιες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και γράφονται συνθήματα, αυτά σβήνονται με πάγια εντολή. Τελική απόφαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

Για το ίδιο θέμα, δηλώσεις έκανε και η αρμόδια αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, η οποία χαρακτηριστικά τονίζει σε δήλωσή της, ότι ουδέποτε έδωσε τέτοια εντολή και ζητάει συγνώμη από τους χιλιάδες πολίτες που ήταν χθες στους δρόμους και τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ρωξάνη Μπέη: «Ουδέποτε η Δημοτική μας Αρχή, έδωσε οποιαδήποτε άδεια, έγκριση ή εντολή για να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Το εν λόγω συνεργείο καθαριότητας, ενήργησε μετά από πρόσκληση του Φρουράρχου της Βουλής,  χωρίς καμία ενημέρωση στην αρμόδια Δημοτική Αρχή. Είναι απαράδεκτο. Ζητάμε ξανά συγγνώμη και από τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και από τους πολίτες που χθες προέβησαν σε αυτή την κίνηση υψηλού συμβολισμού».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, απολογήθηκε ουσιαστικά για την απρέπεια και προανήγγειλε τη δημιουργία μνημείου για τα 57 θύματα της τραγωδίας.     

ΒΑΓΟΝΙ 3, ΘΕΣΗ 74: Ήταν στο μοιραίο τρένο, επέζησε, θυμάται και αφηγείται την ιστορία που την στοιχειώνει

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: