«Πράσινο φως» από το Αλβανικό Κοινοβούλιο στη συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία δομών για τους μετανάστες

epa11032428 Italian Prime Minister Giorgia Meloni (R) poses with Albanese Prime Minister Edi Rama (L) during their meeting at Palazzo Chigi, in Rome, Italy, 16 December 2023. EPA, RICCARDO ANTIMIANI




Το κοινοβούλιο της Αλβανίας επικύρωσε τη συμφωνία της χώρας με την Ιταλία για το μεταναστευτικό, δίνοντας το τελικό πράσινο φως για τη δημιουργία στη χώρα αυτή των Βαλκανίων δύο κλειστών δομών για μετανάστες που διασώζονται στα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Βάσει της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο, η Ιταλία, χώρα μέλος της ΕΕ, θα χρηματοδοτήσει αυτά τα δύο κέντρα στην αλβανική ακτή της Αδριατικής.

Η Αλβανία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, θα μπορεί έτσι να υποδέχεται στα κέντρα αυτά περίπου 3.000 ανθρώπους ταυτοχρόνως.

Το ένα από τα κέντρα θα χρησιμεύσει για την καταγραφή των αιτούντων άσυλο και στο άλλο θα εγκαθίστανται οι μετανάστες εν αναμονή απάντησης στο αίτημά τους.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τίρανα, Αλβανία

Προς υπογραφή αμυντικής συμφωνίας Ρώμη και Κίεβο: Σαφής αναφορά στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και καταδίκη της Ρωσικής εισβολής

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: