Προς υπογραφή αμυντικής συμφωνίας Ρώμη και Κίεβο: Σαφής αναφορά στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και καταδίκη της Ρωσικής εισβολής

O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι. EPA, OLIVIER MATTHYS




Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μιλώντας σήμερα το πρωί ενώπιον των μελών των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας στη Ρώμη, δήλωσε ότι «υπάρχει βούληση να υπογραφεί συμφωνία διμερούς συνεργασίας με την Ουκρανία, η οποία θα αφορά θέματα ασφάλειας και άμυνας».

Ο Ταγιάνι πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό, όσο στην φάση αυτή, να μπορέσουν να παρασχεθούν, σε όποιον δέχεται επίθεση, τα αναγκαία μέσα για να μπορέσει να αμυνθεί».

Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε ακόμα ότι «η συμφωνία, η οποία βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης, αναφέρεται με σαφήνεια στην εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας και καταδικάζει την ρωσική εισβολή» και ότι «θα προσφέρει μια πιο συγκροτημένη μορφή στην στήριξη του Κιέβου από μέρους της Ιταλίας».

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ολοκλήρωσε την παρέμβασή του τονίζοντας ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την (Ιταλίδα) πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρώμη, Ιταλία

Δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα Μπλίνκεν και Λαβρόφ στη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της G20

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: