Δύο δολοφονικά XL Bullies ξαναχτύπησαν: Κατασπάραξαν 68χρονη στη Βρετανία γιατί πήγε να χωρίσει τα κουτάβια τους που μάλωναν – Τα σκότωσε η αστυνομία [videos]

Σκύλος ράτσας XL Bully. Photo screen shot via youtube, Sky News




Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια μίας 68χρονης γυναίκας στη Βρετανία να σταματήσει τον καυγά δύο κουταβιών ράτσας XL Bully με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τους σκύλους-γονείς που την κατασπαράξουν μπροστά στα μάτια του 11χρονου εγγονού της.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η Έσθερ Μάρτιν είχε επισκεφτεί τον 11χρονο εγγονό της όταν δέχτηκε επίθεση χθες από τα τεράστια ζώα, ο ιδιοκτήτης των οποίων έχει συλληφθεί.

Τα σκυλιά XL Bully  που δολοφόνησαν μια αγαπημένη γιαγιά κατά τη διάρκεια μιας φρικτής επίθεσης κατά μήκος της παραλίας του Έσσεξ ανήκουν σε έναν εκτροφέα και περιζήτητο ράπερ.

Μάλιστα, η γυναίκα είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη τους για τα σκυλιά, αλλά εκείνος είχε απαντήσει «δεν θα μου πει κανένας τι να κάνω με τα σκυλιά μου».

Το περιστατικό συνέβη όταν η γυναίκα πήγε να χωρίσει με μία σκούπα τα δύο κουτάβια που μάλωναν και εν συνεχεία δέχτηκε επίθεση από τους σκύλους-γονείς τους.

Η κόρη της Έστερ, Σόνια Μάρτιν, 47 ετών, είπε ότι η μητέρα της είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη των σκύλων ότι ήταν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την ίδια, υπήρχαν οκτώ σκυλιά, έξι κουτάβια και δύο ενήλικες και όλα ήταν XL Bullies.

Έξι αστυνομικοί του Έσεξ έφτασαν «μέσα σε λίγα λεπτά» και πυροβόλησαν και σκότωσαν και τα δύο σκυλιά μέσα στο σπίτι χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σώσουν τη γυναίκα, ο θάνατος της οποίας διαπιστώθηκε στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να απαγορευθεί εντελώς η ράτσα των XL bullies στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έπειτα από 12 τουλάχιστον επιθέσεις σε ανθρώπους μέσα σε έναν χρόνο, με 7 από αυτές να οδηγούν σε θάνατο, η κυβέρνηση του Λονδίνου είχε ανακοινώσει περιορισμούς για αυτή την ράτσα σκύλων νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με την απαγόρευση η οποία τίθεται σε ισχύ σε δύο φάσεις, τα σκυλιά Bully XL δεν επιτρέπεται να πάει σε νέο σπίτι ή να πωληθεί νόμιμα μετά την 31η Δεκεμβρίου.

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2024 τέθηκε σε ισχύ η πλήρης απαγόρευση κατοχής σκύλων XL bullies, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης είχε υποβάλει αίτηση πριν από τα τέλη Ιανουαρίου για εξαίρεση, κάτι που θα τους επιτρέψει να κρατήσουν το κατοικίδιο ζώο με κόστος 92,40 λίρες.

Από τις 31 Δεκεμβρίου, τα σκυλιά δεν επιτρέπονται πλέον σε δημόσιους χώρους, εκτός εάν τους φορούν φίμωτρο και λουρί. Οι ιδιοκτήτες στους οποίους δεν θα χορηγηθεί εξαίρεση μπορούν να διεκδικήσουν 200 λίρες για το κόστος της ευθανασίας του κατοικίδιου ζώου τους από κτηνίατρο.

Τουλάχιστον 246 σκύλοι American XL Bully  επίσης επρόκειτο να υποβληθούν σε ευθανασία στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν είχε τεθεί σε ισχύ στο τέλος του έτους η κυβερνητική απαγόρευση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News.

Ο σκύλος American Bully XL

Ο σκύλος American Bully XL είναι ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις τύπους American Bully: standard, pocket, classic και XL. Η εν λόγω φυλή φημίζεται για τη δύναμή της ενώ οι σκύλοι μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 60 κιλά.

Λέγεται ότι οι American Bullies προήλθαν από τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν διασταυρώθηκαν τα American Pit Bull Terrier και τα American Staffordshire Terrier. Ωστόσο, έχουν διασταυρωθεί και με άλλες φυλές με σκοπό τη δημιουργία ενός ακόμη πιο μυώδους σκύλου.

Η United Kennel Club στις ΗΠΑ αναφέρει ότι ένα American Bully «αποτελεί έναν εξαιρετικό οικογενειακό σκύλο» με «ευγενική και φιλική» συμπεριφορά. Ωστόσο, υπάρχει «κάποιο επίπεδο επιθετικότητας των σκύλων αυτών καθώς είναι χαρακτηριστικό της φυλής».

Σημειώνεται ότι τα American Bullies είναι παράνομα στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα, η εν λόγω φυλή υφίσταται περιορισμούς σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, στην Ιρλανδία κάθε American Bully πρέπει να έχει φίμωτρο και όχι μεγαλύτερο από 2 μέτρα λουρί όταν κυκλοφορεί δημόσια.

Eκατοντάδες σκύλους XL Bully θα εξοντώσει η Βρετανία μέχρι την Πρωτοχρονιά: Πρόγραμμα ευθανασίας και αποτέφρωσης μετά από 7 θανατηφόρες επιθέσεις [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: