Ο Κασσελάκης φαίνεται ότι θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος κύκλος του θα ανήκει σε εσάς, δήλωσε… Θέλει να φτιάξει το δικό του κόμμα!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Aλέξανδρος Μπελτές




Τη γνώμη και τη συμβολή των πολιτών για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στο Χ, ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.

«Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο;». Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα τα οποία ο κ. Κασσελάκης στο κάλεσμά του καλεί τα μέλη και όσους εγγραφούν ακόμη και τώρα στο κόμμα μέσω isyriza να απαντήσουν για να προωθήσει την ατζέντα «τα αλλάζω όλα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά από όσους επιθυμούν να μπουν στην ιστοσελίδα του iSyriza και να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο (isyriza.gr/preconference_…).

Ο αιφνιδιασμός στα στελέχη του κόμματος είναι ορατός με το κόμμα σε όλη του τη διάρθρωση και κυρίως στα πολιτικά του όργανα να μην έχει λάβει καμία ενημέρωση για αυτές του τις προθέσεις.

Ο κ. Κασσελάκης χωρίς να έχει ανοίξει σε κανέναν τα χαρτιά μέχρι τώρα, επιβεβαιώνει αυτό που είχαν όλοι ως αίσθηση στην Κουμουνδούρου ότι θέλει να φτιάξει το δικό του κόμμα.

«Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα», τονίζει.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι:

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στα μέλη και τους φίλους του.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από τους καλύτερους μιας κοινωνίας που θέλει ένα καλύτερο αύριο.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένος, με τη γνώση των τεχνοκρατών του και την ψυχή των αγωνιστών του.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι συντεταγμένος και ομόψυχος.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δε θα διανοείται να σκεφτεί ούτε λεπτό αν θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που διεκδικούν ίσα δικαιώματα.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοστολογημένο πρόγραμμα για ΟΛΑ. Την ακρίβεια και τη στέγη, τη φορολογία και την επιχειρηματικότητα, την εργασία, το αγροτικό, την υγεία, την ανάπτυξη, την παιδεία σε όλους τους βαθμούς, την έρευνα.

Και δε θα φοβάται να αγγίξει θέματα «ταμπού», όπως οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και ο εκσυγχρονισμός της στρατιωτικής θητείας.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο προοδευτικός φορέας μέσω του οποίου το ελληνικό Κράτος θα ανασυγκροτηθεί, θα γιατρέψει τους λαβωμένους από τη ΝΔ θεσμούς του, θα υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη, την ελευθεροτυπία, την ασφάλεια του πολίτη και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Ελλάδα θα γίνει επιτέλους Κράτος Δικαίου. Οι Έλληνες θα έχουν πια ίσες ευκαιρίες ώστε να διεκδικήσουν τα όνειρά τους».

Καταληκτικά αναφέρει: «για όλους αυτούς τους λόγους ζητώ τη συμβολή σας. Λίγο από τον χρόνο σας σήμερα για να κερδίσουμε ολόκληρο το αύριο. Σας ευχαριστώ».

  • Οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο

«Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για τη θεσμοθέτηση τις ισότητας στον πολιτικό γάμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ειδικότερα ότι «το χθεσινό άλμα για την ελληνική κοινωνία είναι μια νίκη για όλους μας, έχει όμως τη δική του αριθμητική». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το 32% των βουλευτών της ΝΔ διάλεξε “όχι” στην ισότητα ή αποχή. Το 34% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διάλεξε “όχι” στην ισότητα ή αποχή». «Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ», σχολιάζει.

«Γι’ αυτό», τονίζει, «οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που σηκώνει στις πλάτες του τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας για ισότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Είναι βέβαιος ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ΠΑΣΟΚ: «Το κόμμα που κάποιοι είχαν καταδικασμένο αναγεννήθηκε και είναι έτοιμο να ξανακερδίσει την Νέα Δημοκρατία»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: