Ο αξιοπρεπής Μάριος Πελεκάνος παραιτήθηκε: Σε τρικυμία ο ΔΗΣΥ, βγήκαν “μαχαίρια”, υπήρξε “στρατηγική ψήφος” για να τον αποκλείσουν από το ψηφοδέλτιο (video)

Παραιτήθηκε από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ ο Μάριος Πελεκάνος. Όπως αναφέρει σε επιστολή του στην Αννίτα Δημητρίου, «η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου». Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via Omega Channel




Υπό κρίση βρίσκεται η ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού με τις χθεσινές εξελίξεις να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε το κανάλι OMEGA (Ανδρέας Παφίτης) για δυσφορία του Μάριου Πελεκάνου λόγω του αποκλεισμού του από το Ευρωψηφοδέλτιο.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές αναδείχθηκε με μεγάλη διαφορά πρώτος από τη βάση του κόμματος υπέβαλε την παραίτησή του μέσω επιστολής του στην Αννίτα Δημητρίου.

«Η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OMEGA o Αντιπρόεδρος του κόμματος θεωρεί ότι υπήρξε στρατηγική ψήφος και πριμοδότηση σε ορισμένους υποψηφίους προκειμένου να μείνει εκτός ψηφοδελτίου. Μάλιστα όπως μας λέχθηκε από πρόσωπα που ήταν παρόντες στην καταμέτρηση, αρκετές ψήφοι παρουσίαζαν το ίδιο μοτίβο με σταυρούς σε Αγγελίδη, Χατζηπαντέλα και Πετρίδη.

«Μίλησε για πολιτική ηθική δεν ξέρω ακριβώς τι εννοούσε αλλά δεν μπορώ να κρίνω. Σε ένα μικρό σώμα δεν ξέρεις τι να περιμένεις και ειδικά όταν υπάρχουν 4 σταυροί πρέπει να πω ότι όλοι είχαμε άγχος ειδικά όταν είναι λίγοι οι υποψήφιοι πολλοί οι σταυροί σε ένα μικρό σώμα αυτές είναι οι διαδικασίες σεβαστές», ανέφερε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου ο Αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτή δεν γίνεται αποδεκτή, και παράλληλα σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για πριμοδότηση.

«Αυτό το οποίο ο κύριος Πελεκάνος νιώθει απόλυτα κατανοητό και δικαιολογημένο είναι αυτό το οποίο καταγράφεται στην επιστολή την οποία έχει αποστείλει. Νιώθει ότι το αποτέλεσμα στο πολιτικό γραφείο δεν ήταν το αναμενόμενο που θα ήθελε», ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Η ηγεσία του κόμματος, πάντως, βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάριο Πελεκάνο προκειμένου να τον μεταπείσει καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει αναπληρωματική εκλογή.

  • Αυτούσια η επιστολή του

Η πολιτική ηθική, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του Α Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Εργάστηκα όλο αυτό το διάστημα με ένα ξεκάθαρο στόχο: να κάνουμε ξανά τον Δημοκρατικό Συναγερμό ένα μεγάλο και σύγχρονο κόμμα της δεξιάς, με καθαρές θέσεις και προσανατολισμό.

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τις χιλιάδες των μελών της παράταξης που πριν από μερικούς μήνες με τίμησαν με τη ψήφο τους αφουγκραζόμενοι το μήνυμα μου. Παραμένω δίπλα τους

Νέες πληγές στο ΔΗΣΥ με «καρφιά» για επιπόλαιους χειρισμούς της Αννίτας Δημητρίου: Το απαράδεκτο παρασκήνιο που έβγαλε νοκ άουτ από το ευρωψηφοδέλτιο τον Μάριο Πελεκάνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: