Νεολαίοι, στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς συμφοιτητές τους: Την Τετάρτη κλείνει 1 χρόνος [video]

Φοιτητές από διάφορα σημεία της χώρας έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Πλήθος φοιτητών από διάφορα σημεία της χώρας συγκεντρώθηκαν στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους νέους και φοιτητές.

Με τη συμπλήρωση -την Τετάρτη- ενός έτους από την ανείπωτη τραγωδία, φοιτητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συγκεντρώθηκαν στο σημείο αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα, και με τη φράση “δεν θα σας ξεχάσουμε” ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ξεχαστεί. Είναι ο αδερφός μου ο Βασίλειος Κωττάς. Δυστυχώς μας έχουν πάρει τη ζωή. Σαν εχθές θυμόμαστε που κατεβήκαμε με τον πατέρα μου στην Λάρισα και ζήσαμε αυτόν τον εφιάλτη της ταυτοποίησης», είπε ο αδερφός του θύματος.




Ο πατέρας του Βασίλη, δήλωσε ότι «αυτές τις μέρες που συμπληρώνεται ένας χρόνος νιώθουμε την μεγαλύτερη οδύνη, γιατί είμαστε συνεχώς δίπλα στα μνήματα, νομίζοντας ότι τα παιδιά μας είναι ακόμα ζωντανά».

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα χαρακτήρισαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη οι φοιτητές που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 57 νεκρούς της τραγωδίας. Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι από όλη τη χώρα άφησαν στεφάνια, λουλούδια και φύτεψαν ελιές στον τόπο της τραγωδίας.

Θα γίνουμε η φωνή όλων τους, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην συγκαλυφθεί αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, τόνισε η Ντενίς Σκουμενάκου, μέλος φοιτητικού συλλόγου του ΑΠΘ.

Μέσα σε αυτό το τρένο είχαμε συναδέλφους μας, 13 στον αριθμό από το ΑΠΘ, είχαμε συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν βρίσκονται εδώ πέρα, υπενθύμισε ο Αναστάσης Παπαστουγιαννούδης, φοιτητής ψυχολογίας.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, του τερματικού σταθμού του μοιραίου τρένου, που δεν έφτασε ποτέ στον τελικό προορισμό του.

Για να γίνει θαρρείς η μνημόνευση αντίσταση στην αδιαφορία πάντων ημών, αυτά τα ονόματα θα καταμαρτυρούν εκεί ότι η αδιαφορία γεννά το θάνατο, διαμήνυσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Κ. Βαρνάβας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Εφοδος της Αστυνομίας σε εταιρίες επεξεργασίας μετάλλου: Βρέθηκε κλεμμένος χαλκός από μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: