Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη και της συζύγου του: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

ΕΚΘΕΣΗ BELET ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Μ

FILE PHOTO: Ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης. ANA-MPA/ALEXANDROS BELTES




Νέο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του, Ειρήνη Μαυρομμάτη, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους.

Όπως αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο 82χρονος κ. Μαυρομμάτης έχει διασωληνωθεί και έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη φέροντας θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος.

Η 80χρονη σύζυγός του νοσηλεύεται επίσης διασωληνωμένη και σε μηχανική υποστήριξη λόγω απαπειλούμενου αεραγωγού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Μάλιστα, έχει υποβληθεί σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο. Η ίδια φέρει εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 40% και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

  • Οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες και για τους δύο ασθενείς σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομμάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής
Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

 

Σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ο Μανώλης Μαυρομάτης και η σύζυγός του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: