Υπογεννητικότητα, ακρίβεια, έλλειψη στέγης: Κλείνουν σχολεία στο Λονδίνο λόγω έλλειψης παιδιών, οικογένειες φεύγουν από την πρωτεύουσα για να τα βγάλουν πέρα

A sign denotes the Ultra Low Emission Zone (ULEZ) in London, Britain 17 April 2023. The aim of the ULEZ is to improve air quality by reducing the number of vehicles in London that don’t meet emissions standards. EPA, NEIL HALL




Κλείνουν σχολεία στο Λονδίνο καθώς οικογένειες εγκαταλείπουν την βρετανική πρωτεύουσα εξαιτίας του υψηλού κόστους ζωής με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετά παιδιά ώστε να λειτουργήσουν ορισμένα σχολεία.

Νέα έρευνα δείχνει ότι 8.000 λιγότερα παιδιά θα χρειαστούν σχολικές θέσεις στο Λονδίνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια δημιουργώντας περιοχές-φαντάσματα.

Η κ Κόνορ, επικεφαλής στο δημοτικό σχολείο Rhyl Community Primary στο Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο δήλωσε στην εφημερίδα Εvening Standard ότι το σχολείο της έχει συγχωνευθεί με ένα άλλο και ότι η κατάσταση είναι «απελπιστική και πολύ θλιβερή».

Παρά τη συγχώνευση, το σχολείο της εξακολουθεί να δυσκολεύεται να καλύψει τις θέσεις του και φοβάται ότι δεν θα έχει αρκετά παιδιά για να συμπληρώσει κάποιες από τις δύο τάξεις τον Σεπτέμβριο.

Η πτώση της ζήτησης για σχολικούς χώρους έχει προκληθεί την τελευταία δεκαετία, παράλληλα με πτώση 17% στο ποσοστό πτώσης γεννήσεων στο Λονδίνο, εξαιτίας του Brexit, της πανδημίας, του υψηλού κόστους ζωής και της έλλειψης προσιτών κατοικιών αγοράς η ενοικίασης , σύμφωνα με το Cost-of-Living Crisis.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Kάτι δεν πάει καλά με τις κυρώσεις: Εξαρτήματα από Ευρώπη και ΗΠΑ σε Βορειοκορεατικό πύραυλο που χρησιμοποιήθηκε στην Ουκρανία

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: