Kάτι δεν πάει καλά με τις κυρώσεις: Εξαρτήματα από Ευρώπη και ΗΠΑ σε Βορειοκορεατικό πύραυλο που χρησιμοποιήθηκε στην Ουκρανία

A photo released by the official North Korean Central News Agency (KCNA) shows a launching drill of a Hwasong-15 intercontinental ballistic missile (ICBM) at the Pyongyang International Airport in North Korea, 18 February 2023 (issued 19 February 2023). According to KCNA, the Hwasong-15 ICBM, launched at a high angle through the maximum range system, traveled up to an altitude of 5,768.5 kilometres and flew 989 kilometres for 4,015 seconds before hitting a pre-set area in open waters of the East Sea of Korea. EPA, KCNA




Τα υπολείμματα βορειοκορεατικού πυραύλου που βρέθηκαν στην Ουκρανία περιέχουν εξαρτήματα που κατασκευάζονται εμφανώς στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε εξειδικευμένη οργάνωση σε έκθεση της την Τρίτη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Δύση, η οποία έχει επιβάλει βαριές κυρώσεις κατά της απομονωμένης ασιατικής χώρας εδώ και χρόνια.

Τα ευρήματα ωστόσο δείχνουν ότι η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται ικανή να παρακάμψει αυτές τις κυρώσεις για να αποκτήσει ανταλλακτικά, σύμφωνα με την έκθεση της ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR).

Οι ερευνητές της διαπίστωσαν ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος που παρήχθη στη Βόρεια Κορέα και ανακτήθηκε στην Ουκρανία περιείχε “περισσότερα από 290 ηλεκτρονικά εξαρτήματα μη εθνικά».

Τα τρία τέταρτα από αυτά σχετίζονται με εταιρείες που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 16% από την Ευρώπη, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Η CAR εκτιμά ότι ο υπό μελέτη πύραυλος, που βρέθηκε στις 2 Ιανουαρίου στο Χάρκοβο, συναρμολογήθηκε το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2023.

Στις αρχές Ιανουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και περίπου 50 χώρες κατηγόρησαν τη Βόρεια Κορέα ότι προμήθευε πυραύλους στη Ρωσία, ενώ η Πιονγκγιάνγκ υπόκειται εδώ και καιρό σε διεθνείς κυρώσεις για τις στρατιωτικές και πυρηνικές της δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ο ex Μr Frontex υποψήφιος με το κόμμα της Λεπέν: H ακροδεξιά στη Γαλλία γίνεται mainstream και χτυπά ποσοστό άνω του 30% στις ευρωεκλογές

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: