Η διακίνηση ναρκωτικών από τα δικαστήρια στις φυλακές και ο θάνατος Ναβάλνι στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό και η σύσταση νέου κλιμακίου εντός της Αστυνομίας για εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου τη Δευτέρα.

Επίσης στις πρώτες σελίδες προβάλλονται το Κυπριακό και η οδηγία του Αρχηγού της Αστυνομίας για ελέγχους μετά την παραδοχή ότι καταδικασθέντες ή υπόδικοι επιστρέφουν από τα Δικαστήρια στις φυλακές με ναρκωτικά και κινητά και ο θάνατος του ακτιβιστή και πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Νέα εκκρεμότητα εκατομμυρίων ευρώ» γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», οι δύο κύριοι υπεργολάβοι του έργου για το τερματικό φυσικού αερίου φέρονται να διεκδικούν τεράστια ποσά από τον εργολάβο.

Προβάλλει επίσης τον εντοπισμό της σορού του Αλεξέι Ναβάλνι με μώλωπες. Γράφει αλλού ότι εγγεγραμμένοι επίσημα είναι μόνο 2.500-3.000 Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Στο κυνήγι των διακινητών με νέο κλιμάκιο η Αστυνομία» αναφέρεται στη σύσταση νέου κλιμακίου εντός της Αστυνομίας με μοναδική αποστολή την εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Γράφει επίσης ότι τα τελευταία χρόνια δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των καισαρικών αλλά και ο αριθμός των προγραμματισμένων καισαρικών. Αλλού αναφέρει ότι στα σκαριά βρίσκεται νέα υπηρεσία για μεταφορές χρημάτων σε 10 δευτερόλεπτα.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Φέρνουν ναρκωτικά απ’τα Δικαστήρια» γράφει ότι το Αστυνομικό Σώμα παραδέχεται την ύπαρξη σχετικών περιστατικών και δόθηκε ρητή οδηγία του Αρχηγού Αστυνομίας για ελέγχους.

Αλλού αναφέρει ότι ανακάμπτει ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας Μονάχους Μονάχους στην Κύπρο. Προβάλλει επίσης τις πυρετώδεις προετοιμασίες για το Καρναβάλι της Λεμεσού.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Στο Κυπριακό δεν χωρούν επικοινωνιακές ατάκες και προσεγγίσεις» γράφει ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για άρση του αδιεξόδου όμως «η Κυβέρνηση σιωπά και δεν απαντά».

Γράφει επίσης ότι πώληση δανείων που έχουν ως εξασφάλιση ακίνητα ύψους 200 εκατ. ευρώ αλλά και σημαντική αύξηση των επιτοκίων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Αλλού αναφέρει ότι εκκρεμούν αρκετά νομοθετήματα του Υπουργείου Υγείας που πρέπει να προωθηθούν το 2024.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-Αιμιλία Χριστοφή
Λευκωσία, Κύπρος

Η νέα περιδίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το συνέδριο δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου της Δευτέρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: