Η Αννίτα το …ομολόγησε: Δεν βοηθά τον ΔΗΣΥ η ψυχρότητα μεταξύ του Αναστασιάδη και του Αβέρωφ, λέει… Ο Δημητρίου “βλέπει” ελέφαντες στο δωμάτιο!!! (video)

Η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία Hellas Journal, You Tube via SigmaLive




Εν μέσω των μετασεισμών των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο, που ταρακουνούν τον ΔΗΣΥ, η Πρόεδρος του κόμματος, αφήνει αιχμές εναντίον προσώπων, που δεν θέλησε να κατονομάσει, για προσπάθειες αποδόμησης της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, γράφει η Σοφία Ιωσήφ στο SigmaLive.

Όπως είπε η κ. Δημητρίου στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές», «δεν θα παραλείψω το γεγονός ότι γνωρίζω ότι κάποιοι πολλές φορές καταβάλλουν υπερβάλλοντα ζήλο να αποδομήσουν την ηγεσία λες και αυτή οφείλεται για ότι συνέβη στο παρελθόν».

Η Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει αρνητικά ούτε για τον Νίκο Αναστασιάδη ούτε για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας ότι και οι δύο έχουν έργο να επιτελέσουν.

Ερωτηθείς από τον Γιάννη Καρεκλά για τη σύγκρουση Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Αναστασιάδη και κάνοντας λόγο για μία ψυχρότητα που επισκιάζει τη δουλειά που γίνεται, η Αννίτα Δημητρίου είπε:

«Σίγουρα δεν βοηθά αλλά δεν μπορούμε είτε να περιοριστούμε σε μια συνωμοσιολογία είτε σε μία συζήτηση που δεν αποφέρει καρπούς. Προχωράμε, τους χρειαζόμαστε τους δύο».

  • Ελέφαντες στο δωμάτιο, βλέπει και ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου.

Όπως αναφέρει, «αυτοί που προέτρεψαν την Αννίτα Δημητρίου και την ενίσχυσαν στην προσπάθεια της να εκλεγεί στην ηγεσία του Συναγερμού με το πρόσχημα ότι είναι η καταλληλότερη για να φέρει την ενότητα στην παράταξη, ας κάτσουν να την στηρίξουν και όχι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να δημιουργούν ζητήματα».

Με φόντο την διαρκή κρίση στην οποία βρίσκεται ο ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε ότι αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη καμπή ιστορικά στο κόμμα.

Υπεραμύνθηκε την ίδια ώρα της απόφασης του κόμματος για την υποψηφιότητα του Κωστάκη Κωνσταντίνου στην Περιφέρεια Πάφου.

Όπως δήλωσε, «δίδουμε μία ευκαιρία λοιπόν να κατέλθει ως υποψήφιος στην προκειμένη ο κύριος Κωστάκης Κωνσταντίνου και να αποφασίσουν οι πολίτες πάντοτε όμως έχοντας ως παράμετρο το ότι η πειθαρχική διαδικασία θα είναι εν εξελίξει».

Χαρακτήρισε δε, πολύ αξιόλογο το ψηφοδέλτιο του κόμματος, για τις Ευρωεκλογές, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη συχνότητα που συγκαλείται το εθνικό Συμβούλιο.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν προετοιμάζεται να κατέλθει υποψήφια στις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

Στο μεταξύ το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, ετοίμασε τις εισηγήσεις του για τις εξής Δημαρχίες:

Δήμος Αμμοχώστου: Ανδρέας Βραχίμης
Δήμος Λύσης: Ανδρέας Καουρής
Δήμος Ακανθούς: Ελένη Ιωσήφ
Δήμος Κερύνειας: Ιωσήφ Βιολάρης
Δήμος Καραβά: Δαμιανός Χατζηδαμιανού
Δήμος Λαπήθου: Δημήτρης Μηνά
Δήμος Κυθρέας: Μάριος Ζαμπακίδης

Οι εισηγήσεις θα οδηγηθούν στο Πολιτικό Γραφείο για έγκριση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου …ξέφυγε: Οι προειδοποιήσεις του στους δημοσιογράφους του Φιλελεύθερου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο νησί (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: