Δικαίωση για την ακτιβίστρια της κλιματικής αλλαγής: Κατέπεσαν οι κατηγορίες κατά της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Λονδίνο [video]

File Photo Swedish environmental activist Greta Thunberg departs Westminster Magistrates Court in London, Britain, 15 November 2023. Thunberg pleaded not guilty to a public order offence charge at a London protest. The campaigner was arrested on 17 October 2023 whilst protesting outside the Energy Intelligence Forum. EPA/ANDY RAIN




Αθώοι κρίθηκαν η Γκρέτα Τούνμπεργκ και τέσσερις συγκατηγορούμενοι της για την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης που τους είχαν απαγγελθεί λόγω συμμετοχής τους σε διαμαρτυρία κατά της κλιματικής αλλαγής στο Λονδίνο.

Ο δικαστής της περιφέρειας Τζον Λο απέρριψε την Παρασκευή την κατηγορία επειδή «δεν υπάρχουν στοιχεία» για οποιοδήποτε αδίκημα, προσθέτοντας ότι η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλει «παράνομους» όρους.

Η 21χρονη Σουηδή παγκοσμίως γνωστή ακτιβίστρια είχε συληφθεί στις 17 Οκτωβρίου 2023 σε μια διαδήλωση κοντά στο ξενοδοχείο InterContinental στο Mayfair, τον τόπο διεξαγωγής του Forum Energy Intelligence (EIF), μιας συνόδου κορυφής της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων στην οποία συμμετείχαν στελέχη επιχειρήσεων και υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο δικαστής είπε ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στους διαδηλωτές ήταν «τόσο ασαφείς που είναι παράνομοι».

Πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται στην πραγματικότητα δεν διαπράττει κανένα αδίκημα».

«Είναι πολύ εντυπωσιακό για μένα ότι δεν υπήρξαν καταθέσεις μαρτύρων από κανέναν στο ξενοδοχείο, περίπου 1.000 άτομα, ή από οποιονδήποτε προσπάθησε να μπει μέσα», είπε. «Δεν υπήρξαν στοιχεία για παρεμπόδιση οχημάτων, καμία παρέμβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή κίνδυνος για τη ζωή», συμπλήρωσε ο δικαστής.

Είπε ακόμα ότι η διαμαρτυρία ήταν «καθόλη τη διάρκειά της ειρηνική, πολιτισμένη και μη βίαιη» και επέκρινε τα στοιχεία που παρείχε η εισαγγελία σχετικά με την τοποθεσία όπου έπρεπε να μεταφερθούν οι διαδηλωτές, λέγοντας ότι το μόνο χρήσιμο υλικό που έλαβε ήταν από ένα διαδηλωτή.

Με πληροφορίες από Guardian

Aντίστροφη μέτρηση για τους «έξυπνους μετρητές» ρεύματος: Ανακοινώνεται ο ανάδοχος για την προμήθεια των πρώτων 360.000

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: