Ανηλεές καθεστωτικό πογκρόμ στη Ρωσία: Kάθειρξη 5 ετών σε πανεπιστημιακό κατά της εισβολής – Αρχικά είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο €6.160, αλλά δεν ήταν… αρκετό [video]

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Μπόρις Καγκαρλίτσκι κτά τη διάρκεια της δίκης του Screen Shot from Euronews / YouTube




Ρωσικό εφετείο αυστηροποίησε την ποινή του κοινωνιολόγου και ακτιβιστή Μπόρις Καγκαρλίτσκι, αντικαθιστώντας το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί με πενταετή κάθειρξη, αναφορικά με κατηγορίες για «προτροπές σε τρομοκρατικές ενέργειες», όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης από τη δικαστική αίθουσα.

Ο 64χρονος Καγκαρλίτσκι, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας (HSE), που έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει δημοσίως κατά του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, έχει κατηγορηθεί από τις ρωσικές ότι «δικαιολογεί την τρομοκρατία». Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Αρχικά του είχε επιβληθεί πρόστιμο 600.000 ρουβλίων (6.160 ευρώ) τον Δεκέμβριο του 2023 και είχε αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο η εισαγγελία εφεσίβαλε την απόφαση αυτή.

Με πληροφορίες από Reuters και AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Δίκτυο 193 σκοτεινών ιστότοπων του Πούτιν με στόχο τις Ευρωεκλογές: Οι Γάλλοι αποκάλυψαν το Portal Kombat, ένα ακόμη σύστημα δηλητηριώδους προπαγάνδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: