Αναβαθμίζεται η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου: Διακλαδικές ασκήσεις και συνεκπαίδευση κομάντο στο πρόγραμμα του 2024

Yπεγράφη στο Κάιρο το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αιγύπτου» (Military Cooperation Program) για το έτος 2024 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη και τον Chief of StrategicPlanningBranch του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Brigadier General Mohamed Saad Al Bayomi. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR




Το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου» (Military Cooperation Program) για το 2024 υπεγράφη στις 21 Φεβρουαρίου στο Κάιρο της Αιγύπτου.

To πρόγραμμα υπέγραψαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ ταξίαρχος Βασίλειος Τσάμης και ο Chief of Strategic Planning Branch του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Brigadier General Mohamed Saad Al Bayomi.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

● Συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις, όπως και σε αντίστοιχες των επιμέρους Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

● Συνεκπαιδεύσεις Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.

● Συνεκπαιδεύσεις σε αντικείμενα Κυβερνοασφάλειας.

● Συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαιδεύσεις στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) στην Αίγυπτο.

● Συμμετοχή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαιδεύσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.

● Συμμετοχή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαιδεύσεις σε εξομοιωτές πτήσης ελικόπτερου CH-47D (Chinook), καθώς και μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 και F-16.

● Συμμετοχή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαιδεύσεις επί αντικειμένων κατάδειξης από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

● Ανταλλαγή προσωπικού και επισκέψεων σε σχολές και πολυεθνικά σχολεία.

● Επιτελικές συναντήσεις και συνομιλίες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Με την υπογραφή του προγράμματος, προστίθεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται η διαρκώς αναβαθμιζόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ισχυροποιούνται περαιτέρω οι δεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεων τους.

Παράλληλα διευρύνεται η διαλειτουργικότητά τους, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Λύνει κάβους η φρεγάτα ΥΔΡΑ για Ερυθρά Θάλασσα: Τη Δευτέρα η τελική έγκριση από το ΚΥΣΕΑ* Ποια είναι η ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα και τα πρώτα «διδάγματα» από τις «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: