Σαν σενάριο κωμωδίας με πρωταγωνιστή τη γερμανική άκαμπτη γραφειοκρατία και θύμα τον Σβαρτσενέγκερ: Το ρολόι και το χαλασμένο ΑΤΜ

File Photo: Austrian-American actor and former governor of California, Arnold Schwarzenegger. EPA, ELLEN SMITH




Περιστατικά που θυμίζουν σενάριο κωμωδίας με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου καταρρίπτοντας παράλληλα για μια ακόμη φορά το μύθο της άψογης γερμανικής οργάνωσης.

Δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο οι Γερμανοί τελωνειακοί κράτησαν επί τρεις ώρες τον σταρ του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια γιατί δεν δήλωσε ένα ρολόι αξίας 26.000 τον οποίο είχε στην κατοχή του και επρόκειτο να δημοπρατηθεί στην Αυστρία με τα έσοδα να διατίθενται στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σβαρτσενέγκερ θα αντιμετωπίσει ποινικές φορολογικές διαδικασίες αφού δεν κατάφερε να δηλώσει ένα αντικείμενο κατά την άφιξή του στη Γερμανία την Τετάρτη, δήλωσε υπάλληλος του Τελωνείου του Μονάχου.

«Δεν δήλωσε προϊόν. Ένα προϊόν που εισήχθη από χώρες εκτός ΕΕ για να παραμείνει στην Ε.Ε. Και αυτή η διαδικασία ισχύει για όλους», είπε ο υπεύθυνος Τύπου Τομας Μάιστερ.

Ο Μάιστερ υποστήριξε ότι ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και σταρ του κινηματογράφου αφέθηκε ελεύθερος για να συνεχίσει το ταξίδι του, αφού κρατήθηκε για τρεις ώρες και χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 35.000 ευρώ για ένα ρολόι το κόστος του οποίου δεν ξεπερνάει τα 26.000 ευρώ.

«Ο Άρνολντ κρατήθηκε για τρεις ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο του Μονάχου επειδή ταξίδεψε με ένα ρολόι που έχει στην κατοχή του, για να δημοπρατηθεί την Πέμπτη στην Αυστρία με τα χρήματα να δίνονται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε στο CNN πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού.

Το εν λόγω αντικείμενο ήταν ένα ρολόι από την ελβετική μάρκα πολυτελείας Audemars Piguet.

«Ο Σβαρτσενέγκερ δεν κλήθηκε ποτέ να συμπληρώσει έντυπο δήλωσης και απάντησε «σε κάθε ερώτηση των τελωνειακών υπαλλήλων με ειλικρίνεια», ανέφερε η πηγή και πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός «συνεργάστηκε σε κάθε βήμα, παρόλο που τα όσα διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο θα έκαναν μια πολύ κωμική αστυνομική ταινία».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια συμφώνησε να προπληρώσει πιθανούς φόρους για το ρολόι, όμως οι αστυνομικοί δεν κατάφερα να λειτουργήσουν το μηχάνημα πιστωτικών καρτών με αποτέλεσμα να τον οδηγήσουν σε ATM για να κάνει ανάληψη μετρητών και να πληρώσει, σύμφωνα με πηγή.

Ωστόσο το ΑΤΜ που τον οδήγησαν είχε πολύ χαμηλό όριο ανάληψης και έτσι χρειάστηκε να αναζητήσουν νέο μηχάνημα πιστωτικών καρτών το οποίο τελικά έφερε ένας αξιωματικός και έτσι η ταλαιπωρία του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έλαβε τέλος.

Με πληροφορίες απο protothema.gr

O Terminator «πιάστηκε» στο… terminal: Οι Γερμανοί συνέλαβαν τον Σβαρτσενέγκερ στο Μόναχο για πανάκριβο ρολόι που θα δημοπρατούσε υπέρ κλίματος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: