O Terminator «πιάστηκε» στο… terminal: Οι Γερμανοί συνέλαβαν τον Σβαρτσενέγκερ στο Μόναχο για πανάκριβο ρολόι που θα δημοπρατούσε υπέρ κλίματος

File Photo Hollywood star and ex-California Governor Arnold Schwarzenegger visits the former Nazi-German death camp of Auschwitz, in Oswiecim, southern Poland, 28 September 2022. EPA/Tomasz Wiktor POLAND OUT




Μία μάλλον άβολη στιγμή έζησε την Τετάρτη ο αστέρας του Χόλιγουντ Άρνολντ Σβαρτζσενέγκερ, ο οποίος κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου (νότια Γερμανία), καθώς παρέλειψε να δηλώσει στο τελωνείο ένα πολύτιμο ρολόι που σκόπευε να πουλήσει, έκαναν γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο οι γερμανικές τελωνειακές αρχές.

Αφιχθείς από τις ΗΠΑ, ο Αυστρο-Αμερικανός ηθοποιός, ηλικίας 76 ετών, το πιθανότερο είναι ότι θα μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του, όμως θα πρέπει να αφήσει το ρολόι του στο Μόναχο, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος τύπου των τελωνείων, ο Τόμας Μάιστερ.

Σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν μια ποινική διαδικασία για φοροδιαφυγή: Ο Σβαρτσενέγκερ έπρεπε να δηλώσει στο τελωνείο το ρολόι και να πληρώσει έναν φόρο, καθώς το αντικείμενο αυτό θα παραμείνει στην ΕΕ, εξήγησε ο Μάιστερ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, που αποκάλυψε την υπόθεση, ο πρώην πρωταγωνιστής των ταινιών Εξολοθρευτής και Κόναν ο βάρβαρος ήθελε να πουλήσει σε δημοπρασία αύριο αυτό το ρολόι, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που θα οργανωθεί στον διάσημο σταθμό του σκι Κίτζμπιχελ στην Αυστρία.

Σε αυτήν την εκδήλωση, έργα τέχνης και αντικείμενα υψηλής αξίας αναμένεται να δημοπρατηθούν και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την εκπόνηση διαφόρων σχεδίων του διάσημου ηθοποιού για το κλίμα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Εξολοθρευτής είχε προβλήματα με τις Αρχές του Μονάχου. Πριν από 7 χρόνια είχε δεχτεί παρατήρηση από την αστυνομία της πόλης επειδή οδηγούσε το ποδήλατό του υπερβολικά γρήγορα στο σιδηροδρομικό σταθμό. Τότε ο ηθοποιός είχε ζητήσει συγγνώμη.

Με πληροφορίες από Bild, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιταλία: Με DNA στις ακαθαρσίες των σκύλων θα βρίσκουν και θα τιμωρούν ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη δημόσια υγιεινή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: