Σάλος στην Τσεχία με υπουργό που έκανε πάρτι όταν στο Πανεπιστήμιο της Πράγας γινόταν μακελειό με 14 νεκρούς

File Photo People pay their respects in front of the university’s main building following a mass shooting at the building of Philosophical Faculty of Charles University in central Prague, Czech Republic, 22 December 2023. EPA/MARTIN DIVISEK




Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τσεχίας Μάριαν Γιουρέτσκα δέχεται επικρίσεις για τη συμπεριφορά του την ημέρα της επίθεσης στην Πράγα με τους 14 νεκρούς.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό ότι δεν ακύρωσε το χριστουγεννιάτικο πάρτυ που βρισκόταν σε εξέλιξη στο υπουργείο του όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας.

  • Στις 21 Δεκεμβρίου ένας φοιτητής σκότωσε 14 ανθρώπους στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και τραυμάτισε 25, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ρεπορτάζ του διεθνούς ραδιοφωνικού σταθμού της Τσεχικής Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Γιουρέτσκα δεν έχει καμία πρόθεση να δηλώσει παραίτηση στο κόμμα του κατά την έκτακτη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Ο υπουργός ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν είχε κοιτάξει το κινητό του τηλέφωνο και ότι “πληροφορήθηκε πλήρως” για την επίθεση με γραπτό μήνυμα που έλαβε στις 6:26 μμ τοπική ώρα.

  • Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιουρέτσκα αρχικά ισχυρίστηκε ότι είχε φύγει από το πάρτυ στις 9μμ, αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι επέστρεψε σε αυτό μετά την έκτακτη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου γύρω στις 11μμ.

Ο ίδιος λέει ότι δεν έκρινε σωστά την κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη. “Ήταν λάθος και ο Μάριαν Γιουρέτσκα το έχει παραδεχτεί”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα, ο οποίος τάσσεται κατά ενός ανασχηματισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις του λαϊκιστικού κόμματος ANO ζήτησε να υπάρξουν συνέπειες. “Κάποια λάθη δεν μπορεί να συγχωρούνται”, είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Τσεχίας CTK και πρόσθεσε ότι ο Γιουρέτσκα επί εβδομάδες “έλεγε αναίσχυντα ψέματα στους πολίτες”.

Mε πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πράγα, Czech Republic

O (σούπερ Μάριο) Ντράγκι καλείται να σώσει την Ευρώπη από τον εθνικιστή φιλορώσο Ορμπαν: Η αποχώρηση του Σαρλ Μισέλ επιταχύνει τις εξελίξεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: