O αποκλεισμός ΑΕΚ και Ολυμπιακού από το Κύπελλο φέρνει «σφαγή» για τα (μειωμένα) ευρωπαϊκά εισιτήρια και τα (πολλά) λεφτά της Ευρώπης

FILE PHOΤΟ: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού Μπένιαμιν Βέρμπιτς (Α) και ο παίκτης του Ολυμπιακού (Δ) διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τους β’ αγώνες της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης”, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Αλλαγή δεδομένων στα ευρωπαϊκά εισιτήρια -τα οποία από του χρόνου περιορίζονται από 5 σε 4- και ενδεχομένως πολύ περισσότερη οξύτητα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος επιφέρνουν οι χθεσινοί αποκλεισμοί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού από το Κύπελλο Ελλάδας.

Του χρόνου, ο πρωταθλητής της Super League θα είναι στο Champions League, ο δεύτερος ή ο Κυπελλούχος θα είναι στο Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα είναι στο Europa Conference.

Αρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα παίξουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα μετά τα τα play offs ή οι τρεις πρώτες και η Κυπελλούχος.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ

Από τη στιγμή όμως που ο Άρης πέταξε εκτός Κυπέλλου την ΑΕΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει εύκολο «μονοπάτι» μέχρι τον τελικό, καθώς στα προημιτελικά θα βρει απέναντί της, τον νικητή του Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός και στα ημιτελικά αυτόν που θα βγει από το ΟΦΗ-Παναιτωλικός, τότε είναι πολύ πιθανό στις 18 Μαΐου μία από τις δύο ομάδες να μην είναι στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος.

Ο Άρης για παράδειγμα, που θα είναι φαβορί και στα επόμενα δύο ζευγάρια, αυτή τη στιγμή είναι 5ος με 30 βαθμούς, 5 λιγότερους από τον Ολυμπιακό που είναι μία θέση παραπάνω. Στο άλλο «μονοπάτι» υπάρχουν οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

Αν λοιπόν, κατακτήσει το Κύπελλο ο Άρης ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα που δεν είναι στις πρώτες 4 θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, τότε αυτομάτως αφαιρείται το εισιτήριο του Europa League από το πρωτάθλημα και πάει σε αυτόν.

Πως επηρεάζεται ο Ολυμπιακός

Αν γίνει κάτι τέτοιο και η βαθμολογία του πρωταθλήματος παραμείνει η ίδια μέχρι το τέλος, τότε ο Ολυμπιακός (που δεν συνεχίζει στο Κύπελλο), όσο οξύμωρο και αν φαίνεται, θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων και δεν θα αγωνιστεί σε κάποια από τις διοργανώσεις της UEFA. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πολύ νωρίς να το πει κανείς, καθώς τόσο η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και τα play offs, έχουν ακόμη δρόμο.

Με πληροφορίες από Gazetta

Αποθεωτικά σχόλια για τον προπονητή του Παναθηναϊκού στα τουρκικά ΜΜΕ: «Άνεμος Φατίχ Τερίμ φυσάει στην Ελλάδα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: